Fresh-r

Fresh-r

Fris denkwerk voor uw huis en gezondheid

In een moderne woning is het openen van een raam de grootste verspilling van energie. Dat was de reden waarom natuurkundige Noor van Andel en architect Jon Kristinsson de breathing window uitvonden. Tegenwoordig gebruiken we de naam fresh-r®.

Frisse lucht binnen te laten, terwijl de temperatuur hetzelfde blijft, vermindert de noodzaak om woningen te verwarmen of te koelen tot bijna nul. Het zorgt ervoor dat het vocht wordt verdreven. Dus geen rot of schimmel. En de CO2-sensor zorgt ervoor dat de binnenlucht vers en gezond is. We willen dat het als lente voelt in huis, het hele jaar door.

fresh-r® is een decentraal ventilatiesysteem met warmte terug winning.

  1. Fresh-r® is beschikbaar in Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland, waar het product vertegenwoordigd wordt door de beste partners in hun klasse, met bewezen ervaring op het gebied van duurzame woonvormen.
  2. Met een capaciteit van 120 m3 per uur, levert de fresh-r® ongeëvenaarde prestaties, wat mogelijk gemaakt wordt door de gepatenteerde warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar met zijn ultrafijne koperdraad behoudt de warmte efficiënt, terwijl de lucht gemakkelijk en snel door kan stromen. Dit resulteert in ventilatie met hoge capaciteit, maar met minimaal stroomgebruik en geluid.
  3. Een fresh-r® is een slim product, omdat het constant de luchtkwaliteit meet en alleen ventileert wanneer dit nodig is.
  4. Fresh-r® biedt op dit moment drie varianten van de decentrale warmterugwinningsventilator / Heat Recovery Ventilator (HRV) aan: de fresh-r® external-vent, de Fresh-r® in-the-wall en de fresh-r® on-the-wall. En de fresh-r® everywhere® die op alle drie de producten aangesloten kan worden voor trapsgewijze ventilatie.
  5. Fresh-r® kan met trots zeggen dat haar producten de Passive House-certificering dragen. Fresh-r® zet zich actief in voor de overgang van een lineaire naar een circulaire economie.
beeld01

Oplossingen

Ventileren decentraal WTW Fresh-r

90% van de warmte van de uitgaande binnenlucht wordt via zeer fijn koperdraad doorgegeven aan de inkomende buitenlucht.