Duco

Duco

Duco ‘Ventilation & Sun Control’ is gestart in 1991 en op vandaag gevestigd in een ultramoderne bedrijfsinfrastructuur van 100.000 m(verspreid over twee sites) in Veurne (België), gelegen langs de E40 autosnelweg Oostende-Calais. Duco is een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen die op een “natuurlijke” manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen.

Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel binnenbrengen, zonder complexe toevoerkanalen, is een goede garantie voor een gezond binnenklimaat. De gezondheid van de gebruiker staat bij Duco dan ook centraal.

Een doordachte combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en zonwering zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Duco biedt zowel voor woning, kantoor, school of zorginstelling een innovatieve oplossing waarin iedereen zich thuis voelt.

Duco, Home of Oxygen

Duco behaalde reeds verschillende internationale awards op het vlak van innovatie, management en export.

Vanaf het eerste ontwerp tot het afleveren van het product bij de klant, heeft Duco alles in eigen beheer. De directie en de verschillende departementen zetten zich permanent in om nieuwe en innovatieve producten op de markt te brengen. Duco biedt dan ook een marktgericht gamma  systemen aan. Functionele en esthetische oplossingen voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

Innovatie

Ook een verdere investering in haar eigen R&D afdeling zal in de toekomst nieuwe kansen creëren. De markt is in volle evolutie door de snel veranderende milieu- en energiewetgeving en het is essentieel om steeds als eerste goede energiezuinige oplossingen te ontwikkelen voor de klanten. Duco investeerde ook in een akoestisch labo voor de ontwikkeling van geluiddempende ventilatieroosters. Deze maken natuurlijke ventilatie mogelijk in sterk geluidbelaste omgevingen (station, luchthaven, stadscentrum,…).

De productie is maximaal geautomatiseerd en speelt zich voor 100% binnen het bedrijf af. Een uitgebreide productiehal zorgt ervoor dat alles, van begin tot einde, binnen Duco geproduceerd en gecontroleerd wordt. Dit bevordert de hoge kwaliteit van de afgeleverde goederen.

Meer dan 90% van Duco’s producten wordt geëxporteerd naar 22 andere Europese landen, waarbij Nederland de belangrijkste afnemer is.

beeld01

Oplossingen

Warmtepomp ventilatie DucoBox Eco

De Ducobox Eco warmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. 

Ventileren natuurlijk DucoBox

De DucoBox Silent en Focus zijn energiezuinige natuurlijke ventilatiesystemen voor een gezond binnenklimaat.