Warmtepomp ventilatie DucoBox Eco

Warmtepomp ventilatie DucoBox Eco

De Ducobox Eco warmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht.

Slimme, natuurlijke ventilatie gecombineerd met actieve warmteterugwinning die het milieu, de gebruiker én de luchtkwaliteit op de voorgrond plaatsen: dat is waar de DucoBox Eco voor staat.

De DucoBox Eco is een ventilatiewarmtepomp die de afgevoerde ventilatielucht gebruikt als duurzame warmtebron voor verwarming (CV) en warm tapwater (SWW) en daardoor het hele jaar warmteterugwinning levert. Deze energie wordt geput uit de ventilatieretourlucht en compenseert de verder benodigde energie met buitenlucht. Door vraagsturing in deze unit te integreren, wordt een maximaal comfort en een minimaal geluidsvermogen nagestreefd.

Met de DucoBox Eco is flexibiliteit troef: zowel op luchtzijdig gebied – dankzij Duco’s modulaire componenten – als op waterzijdig gebied. Zo kan de DucoBox Eco geïntegreerd worden in een systeem op maat van de woning en de bewoner.

Slimme vraagsturing
Besparen op uw energiefactuur is met de DucoBox Eco een koud kunstje. Metingen op basis van CO2 en vocht, of slimme communicatie via koppeling aan ModBus / GBS maken het verschil op uw eindafrekening!

2-zonesturing
Onderscheidend van andere ventilatiewarmtepompen is de 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, wordt een maximale energiezuinigheid en minimaal geluidsvermogen bereikt.

Snelle installatie, makkelijke bediening
De minimale aanwezigheid van componenten, in combinatie met een automatische inregeling die de installatie tot 50 % herleidt, zorgt voor een supersnelle installatie. Met de gratis Duco Ventilation App bedien je het ventilatiesysteem met gemak.

All-electric, c’est chic
In combinatie met het all-electric pakket is de DucoBox Eco een complete oplossing die de installateur 100 % ontzorgt. Dit pakket bestaat uit kwaliteitsonderdelen die perfect op elkaar afgestemd zijn, zoals een buffervat met goede stratificatie, een verswaterstation met instant bereiding van tapwater en flexibele aansluitingen die zorgen voor een akoestisch geoptimaliseerde opstelling.

Eigenschappen

  • Warmtebehoefte woningen: Kleine, goed geïsoleerde woningen. Het beste jaarrendement wordt gehaald als de woning bij -10°C niet meer dan 5 kW nodig heeft
  • Sanitaire installatie: Douche en bad mogelijk voor gezinnen van 3 à 4 personen
  • Sensoren: Compatibel met Vocht en/of CO2
  • Afvoercapaciteit: 600 m3/h in totaal door warmtepomp inclusief buitenlucht, waarvan maximaal 400 m3/h extractie binnenlucht bij 150 Pa
  • Afgiftetemperatuur: 30-45 °C
  • Thermisch vermogen: 2.5 kW

 

Rendement
A-7/W35   COP 2,4
A7/W35   COP 3,6
A20/W35   COP 5,5
A-7/W45    COP 2,0
A7/W45    COP 3,0
A20/W45   COP 4,3

 

Thema's

ICDuBo community projectontwikkelaars

Dit samenwerkingsplatform bestaat uit koplopers uit de bouw en biedt ondersteuning door ontwikkelaar te informeren over relevante thema’s.

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.