AAWS

AAWS

Aqua-Aero Watersystems BV (AAWS) werkt vanaf de oprichting in 2002 aan het leveren van unieke, duurzame oplossingen voor water en sanitair. Daarvoor is AAWS beloond met de World Bank Development Marketplace Price in 2006 en genomineerd voor een aantal andere prijzen.

De focus is om eenvoudig te bedienen, eenvoudige en slimme producten te leveren die aanzienlijke voordelen opleveren voor mensen in ontwikkelingslanden. We passen ze zelf toe in projecten waar we zelf aan deelnemen. Dus we weten hoe het werkt in de velden en hebben op basis daarvan de producten gevormd.

Voorbeelden van onze recente productinnovaties in water:

  • Het verwijderen van ijzer, arseen en fluoride uit vervuild water kan met de SuperFloc. Een systeem dat 90% minder energie verbruikt dan de gemiddelde omgekeerde osmose;
  • grootschalige opslag van regenwater kan worden gedaan met behulp van een tank van folie met plastic platen met een capaciteit tot 70.000 liter. De tanks zijn flexibel, duurzaam en scheuren niet bij grondafzettingen. Deze tanks zijn goedkoper dan bestaande betonnen tanks;
  • zoetwaterzuivering met behulp van UV WaterBox-systemen op zonne-energie: een gemakkelijk te hanteren, goedkoop apparaat dat zowel onzuiverheden filtert als gevaarlijke E-coli en coli-vormige bacteriën doodt.
beeld01

Oplossingen

Rainwater Wall van AAWS

In de Rainwater Wall wordt regenwater opgeslagen van nabij gelegen daken.