Zonneboiler Itho Daalderop

Zonneboiler Itho Daalderop

itho zonneboiler

Zonnecollectoren zetten zonlicht om in warmte met een absorber, die het zonlicht absorbeert en afgeeft aan het water dat door leidingen van de absorber stroomt. Om de ingevangen warmte zo goed mogelijk te behouden zijn de zonnecollectoren geïsoleerd aan de achterzijde. Om zoveel mogelijk zonlicht in te vangen wordt speciaal Solarglas toegepast.

De zonnecollectoren van Itho Daalderop zijn verkrijgbaar in één maat, 2,5 m2, en in twee uitvoeringen: verticaal en horizontaal. De zonnecollectoren zijn koppelbaar om meerdere collectoren in één systeem op te kunnen nemen. Ze kunnen worden gebruikt als component van zonneboilersystemen voor warmtapwaterbereiding, maar ook als zonnecollector voor warmtepompsystemen voor zowel tapwaterbereiding als bodemregeneratietoepassing.

Een terugloopsysteem is samengesteld uit meerdere componenten: een zonneboilervat, zonnecollector, terugloopunit en dakmontageset. De voorverwarmer is het zonneboilervat waarin het door de zon verwarmde water wordt opgeslagen. Deze is verkrijgbaar in 90, 150, 200, 300 en 500 liter uitvoeringen. Daarnaast heeft u een zonnecollector en een terugloopunit nodig voor het opvangen en overdragen van de zonnewarmte.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo