Warmtepomp lucht/water Estia van Toshiba

Warmtepomp lucht/water Estia van Toshiba

20160728_115757

De Estía Powerful lucht-water warmtepomp is een ‘alles-in-een-systeem’ dat ontwikkeld is als centraal verwarmingssysteem en daarnaast voorziet in huishoudelijk warm tapwater. Als extra voordeel kan airconditioning (koeling) eenvoudig geïntegreerd worden. Met lucht als energiebron wordt niet alleen de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderd maar kan tevens fiks bespaard worden op de stookkosten.

Het Estía Powerful systeem leent zich uitstekend voor zogenaamde monovalente toepassing. Dat wil zeggen dat een gasaansluiting niet meer nodig is omdat het systeem de gehele verwarmings- en warmwaterbehoefte voor zijn rekening kan nemen. Zelfs bij een buitentemperatuur van -5°C wordt een watertemperatuur van 60°C nog steeds gegarandeerd. Het buitendeel heeft een zeer nauwkeurige temperatuursensor die zelfs corrigeert als er direct zonlicht op de unit valt waardoor de temperatuur van de verwarming en het geleverde warme water stabiel blijft.

  • De Estía Powerful kan worden ingezet bij nieuwbouw maar kan in bestaande situaties ook als vervanging van, of aanvulling op bestaande systemen toegepast worden. Zo kan efficiënter en milieuvriendelijker in de verwarmings- en warm waterbehoefte worden voorzien.
  • De afstandsbediening, met uitgebreide weektimer, is eenvoudig in gebruik.
  • Huishoudelijk warmwatervoorziening tot 75ºC met ingebouwde anti legionella schakeling.
  • Standaard geschikt voor koeling.
  • Uitgebreide functies zijn beschikbaar zoals silent modus en buitentemperatuur afhankelijke regeling van de watertemperatuur.
  • De terugverdientijd van een Estía warmtepomp is minder dan 5 jaar.
  • Installatie zonder hak-, breek- en graafwerk. Flexibel systeem voor vrijheid in plaatsing en discrete afwerking.
  • Verwarming tot -25°C buitentemperatuur.
  • Om te voorkomen dat zich op het buitendeel ijsvorming ontwikkeld is de bodemplaat voorzien van een verwarmer.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.

Verwarmen en koelen – Stap 3: klimaat installaties

Duurzaam MKB