Warmtenetten door Eneco

Warmtenetten door Eneco

Als we slimmer omgaan met warmte maken we Nederland een stuk groener. Bijvoorbeeld met een warmtenet, zoals stadsverwarming: niet ieder een eigen cv-ketel, maar elk huis een aansluiting op het warmtenet.

De restwarmte voor stadsverwarming ontstaat bijvoorbeeld bij de productie van elektriciteit of het verbranden van afval. Deze warmte stroomt via het warmtenet naar een verdeelstation in de wijk. Vanaf hier stroomt de warmte naar de warmte afleverset in de woning. De warmte afleverset hangt meestal in de meterkast en is doorgaans eigendom van Eneco. Sommige woningen hebben een collectieve afleverset.

Vanuit de warmte afleverset verdeelt de warmte zich over de radiatoren in de woning. Het afgekoelde water stroomt weer terug naar het verdeelstation. Daar wordt het opnieuw verwarmd met warmte van de centrale. Om vervolgens weer naar de warmte afleverset te stromen.

Voordelen warmtenet:

  • Groen: Met z’n allen gebruik maken van warmte die er al is: stukken duurzamer dan ieder een eigen cv-ketel op gas.
  • Makkelijk: Geen omkijken meer naar onderhoud van je cv-ketel. Wij onderhouden de installatie voor je.
  • Klaar voor de toekomst: Met stadsverwarming loop je voor op een gasvrij Nederland, zonder dat je er iets extra’s voor hoeft te doen.

 

Eneco Bronwarmte is een duurzame vorm van bodemenergie.  Een warmtepomp in de woning zorgt voor warm water voor de verwarming en warm kraanwater in de keuken en badkamer. De warmtepomp heeft alleen maar stroom nodig. Met 100% groene stroom van Eneco én Bronwarmte woon je dus compleet klimaatneutraal.

Voordelen bronwarmte:

  • Aangename temperatuur: Jouw woning is altijd fijn verwarmd.
  • Comfortkoeling: Met verwarmen en koelen via de vloer heb je minder last van droge lucht.
  • Milieuvriendelijk: Met Bronwarmte stoot je minder CO2 uit dan bij het verwarmen met een gasgestookte installatie.

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo