Luchtzuivering Pure induct van Brink Climate Systems

Luchtzuivering Pure induct van Brink Climate Systems

Luchtvervuiling is een probleem waar we allemaal mee te maken hebben. Niet alleen in grote steden, maar overal ter wereld waar er verkeer en industrie is, komt er fijnstof vrij. Met de Pure induct biedt Brink een oplossing die er voor zorgt dat die luchtvervuiling buiten blijft en er tegelijkertijd volop kan worden geventileerd.

De Pure induct systeemmodule wordt gemonteerd in het kanaal dat verse buitenlucht van het ventilatietoestel naar de woonruimte brengt. De in de lucht aanwezige deeltjes bestaande uit schadelijk stof, (ultra) fijnstof, virussen, bacteriën, pollen en schimmels worden afgevangen. Op deze manier is de lucht vrij van vervuilingen, dus schoner en gezonder.

De Pure induct zorgt er door middel van positieve ionisatie voor dat stofdeeltjes afgevangen worden. In de systeemmodule zit een staaf waarop een aantal naalden is gemonteerd. Deze naalden zijn geladen met een elektrische spanning waardoor de deeltjes die langs de naaldpunten trekken een elektrische lading meekrijgen. Aan het eind van de module zitten drie collectoren die ook statisch geladen zijn. Deze collectoren trekken de statisch geladen deeltjes uit de luchtstroom aan en vangen deze af. Op die manier verdwijnt het stof uit de lucht en gaat er schone, zuivere lucht de woning in

De voordelen van de Pure induct:

  • Een schoon en gezond binnenklimaat
  • Laag energieverbruik door geringe luchtweerstand
  • Volautomatische werking
  • Volkomen veilig
  • Effectiever dan HEPA-filters

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo