Lichtgewicht bloemendak voor meer biodiversiteit!

Lichtgewicht bloemendak voor meer biodiversiteit!

Dakbloemenweide

Lichtgewicht bloemendak voor verhoogde biodiversiteit!

Over Dakbloemenweide

De Dakbloemenweide biedt een uitgebalanceerde mix van inheemse planten op lichtgewicht substraat. Tien verschillende pioniersplanten en vijfendertig soorten vaste planten bieden voedsel, beschutting, kansen voor voortplanting en nestmateriaal voor insecten en vogels. Onze dakbloemenweiden zijn klimaatadaptief, behouden water, vangen piekbuien op, bevorderen schonere lucht en bieden verkoeling tijdens hittegolven, waardoor ze bijdragen aan meer natuurlijke elementen, met name in verstedelijkte gebieden. Indien gewenst kan gevarieerd worden met substraatdikte en vegetatie die inheems is voor een optimale aansluiting bij de lokale biotoop. Door de rijkdom aan soorten in de bodemflora kan biodiversiteit zich optimaal ontwikkelen.

Voordelen van Dakbloemenweide

  • Volledig inheemse beplanting (100%)
  • 45 soorten planten zorgen voor een hoge biodiversiteit en ecologische diversiteit voor insecten zoals vlinders, bijen, kevers en vogels (voedsel, voortplanting, beschutting, nestmateriaal, enz.)
  • Grotere ecologische impact dan een sedumdak, met minder onderhoud en zonder enige bemesting
  • Lichtgewicht vanaf 75 kg/m² verzadigd met 40 liter waterberging/m²
  • Voor bedrijventerreindaken geldt als richtlijn een gewicht vanaf 55 kg/m2 met irrigatie
  • Bloeit van februari tot december
  • Biedt extra koeling en is esthetisch aantrekkelijk

Prijzen en Subsidies

De gemeente Rotterdam heeft momenteel interessante subsidies voor particulieren en bedrijven. Voor een bloemendak geldt een subsidie van €55 per m2! Controleer voor andere gemeenten de actuele subsidieregelingen. De prijsindicatie bedraagt ongeveer €50 per m² voor het product en €25 per m² voor aanlegkosten. Voor een nauwkeurige berekening voor uw dak kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Showlocatie

U kunt dagelijks een aangelegde mini-Dakbloemenweide bekijken op het terrein van de WoonWijzerWinkel aan de achterzijde, bij de ingang van het gebouw op het parkeerterrein.

20160609_174906_resized_2