Warmteafgifte klimaatvloer PCM van Uniwarm

Warmteafgifte klimaatvloer PCM van Uniwarm

Uniwarm2

Dit nieuwe concept is wereldwijd een primeur. De UniWarm/RIHO Crystal Climate Floor is uniek, omdat UniWarm in samenwerking met RIHO Climate Systems en OC Autarkis er als enige in is geslaagd een PCM klimaatvloer te ontwikkelen die op maat ontworpen wordt, gedimensioneerd en kant-en-klaar wordt geleverd.
Fase-overgangsmaterialen
Fase-overgangsmaterialen zijn niet-brandbare, anorganische thermische zouten die onder invloed van temperatuur van vast naar vloeibaar of van vloeibaar naar vast overgaan en zodoende warmte en koude kunnen opslaan en aan de ruimte kunnen afgeven. De PCM zijn in dunne cassettes verwerkt die in de vloer worden aangebracht, waardoor de opbouwhoogte beperkt blijft tot maximaal 36 millimeter. De nieuwe klimaatvloer die als een thermische accu fungeert, kan zowel in nieuwbouwwoningen als in renovatiewoningen worden toegepast. Door de keuze van duurzame materialen past de vloer tevens in de Cradle2Cradle-visie.

Energieneutrale woningen
Met de UniWarm/RIHO Crystal Climate Floor, die voor een constant en aangenaam binnenklimaat zorgt, zijn besparingen op het te installeren verwarmingsvermogen van 50% mogelijk en op het energieverbruik voor verwarming van 30% . Dit maakt de vloer onder meer geschikt voor woningrenovatieprojecten, waarbij het streven is om een energieneutrale huishouding te realiseren.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Verwarmen en koelen – Stap 3: klimaat installaties

Duurzaam MKB