Isolatie kunststof IKO Enertherm

Isolatie kunststof IKO Enertherm

Dunne plaatdikte, optimaal rendement

IKO enertherm isolatie heeft het hoogste rendement per m². Dit betekent dat met een dunnere plaatdikte een hogere isolatiewaarde behaald wordt dan met andere isolatiematerialen. Met IKO enertherm maakt u dus optimaal gebruik van de beschikbare ruimte op het dak, in de vloer of in de spouw.

Door haar specifieke samenstelling biedt IKO enertherm een aantal karakteristieken die onderscheidend zijn aan die van andere hardschuimplaten. Dat maakt IKO enertherm tot een energie-efficiënte isolatie met een lange levensduur, zonder verlies van haar isolerende kwaliteiten.

Licht van gewicht

IKO enertherm is met zijn ± 32 kg/m³ een lichtgewicht isolatie. Dit levert ergonomische voordelen in de verwerking van het materiaal.

Minder volume

Door de dunnere plaatdikte van IKO enertherm voor eenzelfde isolatiewaarde in vergelijking met andere materialen, is er een beperkter volume isolatieplaten nodig. Dit resulteert in lagere transportkosten.

Vormvast en dimensiestabiel

Door de fijne celstructuur worden er met een lagere densiteit toch betere mechanische eigenschappen behaald dan met grover schuim. Hierdoor zijn de isolatieplaten vormvast en blijft het isolatievermogen behouden gedurende jaren.

Brandveilig

IKO enertherm isolatie haalt een brandklasse B klasse-s2, d0 (end-use). De plaat heeft een zeer lage rookontwikkeling, smelt en druppelt niet. De brandvertragende eigenschappen zijn eigen aan de chemische structuur.

Vochtongevoelig

IKO enertherm heeft een zeer lage wateropname en is rot- en schimmelvrij. Hierdoor blijft de isolatiewaarde in alle omstandigheden behouden.

Thema's

ICDuBo community projectontwikkelaars

Dit samenwerkingsplatform bestaat uit koplopers uit de bouw en biedt ondersteuning door ontwikkelaar te informeren over relevante thema’s.

ICDuBo community VvE

De ICDuBo community VvE is een platform voor VvE’s, die hen ondersteunt bij het verduurzamen van het VvE bezit door het aanbieden van diensten en oplossingen.

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

Passief bouwen

Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve’ energie van de zon en restwarmte optimaal benut.

Isoleren – Stap 2: energie besparen

Duurzaam MKB