Isolatie dakelementen Isovlas

Isolatie dakelementen Isovlas

De Isovlas dakelementen bieden ontwikkelaars, overheden, woningbouwverenigingen, architecten, aannemers, verwerkers en niet in de laatste plaats eindgebruikers de volgende voordelen:
– zeer goede temperatuurdempingsfactor
– goede geluidsisolatie: Ra waarde tot 41 dB(A)
– klimaatregulerend/vochtregulerend
– bevorderd een gezond woon-en leefklimaat
– snelle terugverdientijd

Isovlas dakelemeneten zorgen voor een goed wooncomfort: een gezond en prettig leefklimaat. Dit komt doordat de isolatie optimaal temperatuur- en vochtregulerend is. Isovlas is geluidabsorberend en heeft een zeer goede temperatuurdempingsfactor. Daarmee heeft het een grote warmte-opslagcapaciteit.
In de zomer kan dit bij een temperatuur van 30˚C buiten resulteren in een binnentemperatuur van circa 23˚C (met MW is dat rond de 28˚C). In de winter geldt het omgekeerde: bij -5˚C blijft het binnen 21˚C met Isovlas PL, waar het met MW 19˚C wordt.

De isolatie in Isovlas dakelementen is uitermate brandveilig: Het verbrandt niet, het verkoolt. De verkoolde laag werkt als extra isolator tegen brand. Het voldoet gemakkelijk aan het nieuwe bouwbesluit.

Dakelement enkelschalig

Het ISOVLAS VRD dampopen dakelement is dé ideale temperatuurregulerende dakisolatie. Het grote warmteaccumulerende vermogen van ISOVLAS bouwisolatie komt optimaal tot zijn recht in ISOVLAS dampopen dakelementen met ventilerende dakbedekking. Vanwege de dampdiffusie open opbouw van het prefab dakelement wordt een optimaal leefklimaat gegarandeerd, waardoor het onder uw dak ’s zomers aangenaam koel blijft en in de winter de temperatuur veel langer behaaglijk blijft. Onnatuurlijke, energieverslindende ventilatievoorzieningen zijn hierdoor niet meer nodig.

Toepassing
Het isolerende, zelfdragende dakelement is speciaal ontwikkeld voor hellende daken met een ventilerende dakbedekking zoals dakpannen.

Uitvoeringen
Het dakelement bestaat uit een basisplaat van houtspaanplaat of hoogwaardig multiplex waarop volautomatisch ribben worden aangebracht waartussen de zeer hoogwaardige ISOVLAS bouwisolatie wordt aangebracht. Het ISOVLAS VRD dakelekemnt wordt in 3 vormen, op basis van specifieke dampopen eisen en wensen gemaakt: in multiplex, houtspaanplaat en wit gelakte houtspaanplaat. Tevens is het ISOVLAS dakelement voorzien van een gootplank en worden paselementen standaard meegeleverd.

Dakelement dubbelschalig

Toepassing
Het dubbelschalige dakelement is speciaal ontwikkeld voor hellende daken met niet ventilerende dakbedekking. De elementen kunnen worden voorzien van een dampremmende laag.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

BioBased

Letterlijk betekent biobased: op de natuur gebaseerd.