Glas vacuüm isolatie BENGglas

Glas vacuüm isolatie BENGglas

Thermische isolatie: U = 0.45 W/m2K
Geluidsreductie
Vrij van condensatie
Lange levensduur: min. 25 jaar, 15 jaar garantie
Dun en licht van gewicht

Thermische isolatie

De U-waarde (warmtegeleiding) van BENGglas is 0,45 W/(m2-K). Een 8,3 mm dik BENGglas heeft daarmee een warmte-isolerend effect vergelijkbaar met een 1,5 m dikke bakstenen muur. Of met een PUR-sandwichpaneel van 60mm dikte.

De thermische isolatieprestaties van BENGglas zijn 2-4 keer beter dan geïsoleerd glas en 6-10 keer beter dan enkelvoudig glas. Dit is te danken aan de hoogvacuümkamer van BENGglas. Deze blokkeert de thermische transmissie effectief. De eigenschappen van dit product voldoen aan alle internationale eisen op het gebied van warmtetransmissie voor ramen en deuren van passiefhuizen. Testcertificaat op aanvraag verkrijgbaar.

Geluidsreductie

Met een gewogen geluidsreductie-index van meer dan 36 dB, maakt BENGglas zelfs kamers in de binnenstad stil als een bibliotheek.

De geluidsisolerende prestaties van BENGglas zijn veel beter dan die van geïsoleerd glas. Dat is te danken aan het feit dat de hoogvacuümkamer de geluidsoverdracht effectief blokkeert. BENGglas heeft opmerkelijke akoestische eigenschappen tegen hoog doordringende midden- en laagfrequente geluiden, zoals in het verkeer en in de bouw. Testcertificaat op aanvraag verkrijgbaar.

Vrij van condensatie

BENGglas is vrij van condensatie, zelfs wanneer de temperatuur onder -70℃ daalt. Dankzij het ultra lage dauwpunt behoudt dit glas uitzonderlijke transparantie in gebouwen en diepvriezers.

BENGglas elimineert effectief de condensatie tussen de glaslagen. Ondertussen verlaagt de hoge thermische weerstand het dauwpunt van het BENGglas oppervlak ook aanzienlijk.

Volledig gehard

De oppervlaktespanning en de korrelgrootte van BENGglas voldoen aan de normen voor gehard glas. Het glas slaagt glansrijk voor verschillende belangrijke veiligheidstests. Daaronder een windweerstandstest en een botsproef. 8,3 mm dik BENGglas kan de druk aan van 7,2 kN/m².

BENGglas behoudt volledig de hoge sterkte, de slagvastheid en andere veiligheidskenmerken van gehard glas. Dat is te danken aan een lage-temperatuur-afdichtingstechniek. Breekt het glas onverhoopt, dan versplintert het in kleine en minder schadelijke honingraatvormige deeltjes.

Dunne opbouw / gewichts besparing

Het 8,3 mm dik BENGglas weegt slechts 20 kg/m². Daardoor worden de kosten voor montage, opslag en logistiek aanzienlijk lager.

BENGglas heeft slechts een kwart van de dikte van triple glas. Daarbij weegt het minstens 12 kg minder per vierkante meter, terwijl het een betere U-waarde beheert.

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo

Passief bouwen

Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve’ energie van de zon en restwarmte optimaal benut.

Isoleren – Stap 2: energie besparen

Duurzaam MKB