Glas isolerend van Hermans Techniglaz

Glas isolerend van Hermans Techniglaz

Solera glas

Het benutten van het overvloedige licht van de zon is een uitdaging. Het voorkomen van verblindend fel licht, zonnewarmte en ongecontroleerde lichtstralen is de ambitie van elke ontwerper. Het ontwerpen van prachtige, functionele en comfortabele ruimtes gaat helaas vaak gepaard met complexe en dure oplossingen. Deze ‘uitdaging’ is aangegaan en opgelost door een doeltreffende en elegante oplossing … SOLERA® glas.

SOLERA®, in tegenstelling tot andere beglazing, is een licht diffuserend type glas met een grote hoek. Door het verspreiden van een gelijke hoeveelheid aan licht in alle richtingen, kan een gediffuseerd en comfortabel spectrum aan licht worden gerealiseerd.

SOLERA® + Lumira® aerogel is een daglicht product die de thermische prestaties aanzienlijk verbetert, waardoor een uitzonderlijk product nog beter wordt. Lumira® aerogel (beschikbaar bij SOLERA® + Lumira® aerogel R18, R9 en R5) zorgt voor een uitstekende thermische isolatie en geluidswering, vergelijkbaar met een traditionele dichte geïsoleerde gevel. Lumira® aerogel wordt verwerkt in de transparante InsolCore® honingraat om bezinken te voorkomen. Aerogel is één van de lichtste en meest effectieve isolatiematerialen ter wereld, zodat er een ruit met een U-waarde van zelfs 0.23 W/M²K mogelijk is! Met Solera combineer je gecontroleerde daglichttoetreding met zeer indrukwekkende U-waardes.

Solera + Lumira aerogel R:

 • Nominale dikte: 102 / 76.2 / 44.45 / 25.4 mm
 • Percentage lichtdoorlatend: 5%-45%
 • U- Waarde: 0,23 – 1.14 W/m2k
 • ZTA: 0,09 – 0,42
 • Decibel reductie: Minimaal 52

 

Suntuitive glas

Suntuitive glas is een zelf-dimmend glas dat reageert op de warmte van het directe zonlicht en geleidelijk verandert van helder glas in getint glas. Hiermee wordt het felle zonlicht doorbroken en kan een aangename hoeveelheid licht het gebouw binnen treden. Zodra het directe zonlicht weer is verdwenen, wordt het glas weer helder. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van daglicht.  Hoe intenser de zon, hoe donkerder het glas, waardoor ook de zonnewarmte in een gebouw wordt gereduceerd.

Suntuitive glas is een zeer geavanceerd product en toch heel eenvoudig in gebruik, dit door de dynamische technologie van het glas. Het Suntuitive glas kan op een creatieve en duurzame wijze geïntegreerd worden in een gebouw. Tevens hoeft men geen gebruik te maken van zonneschermen, vitrages etc.  Nog een mooi bijkomend voordeel is dat het glas geen gebruik maakt van elektriciteit, waardoor het systeem net zo onderhoudsvrij is als een gewoon raam.

 • Minimale dikte: ca. 20mm
 • LTA: 60% – 4%, afhankelijk van glassamenstelling (kleur)
 • ZTA: 0,36 – 0,10
 • UV licht: 0%

 

Cuin Ultra isolerend glas

Het innovatieve ontwerp van CUIN resulteert in een dunnere en lichtere constructie in vergelijking met de traditionele driedubbele beglazing en is bovendien superieur in prestaties. Met U-waarden van 0,4 W/m2K in een dubbelglas uitvoering en maar liefst 0,2 W/m2K in een triple uitvoering, is CUIN een milieuvriendelijk en high-tech alternatief voor traditionele beglazing, zonder dat de ruitdikte of het gewicht wordt vergroot.

 • CUIN is het meest thermisch efficiënte isolatieglas dat op de markt verkrijgbaar is.
 • Tot 36% minder glas en dunner, waardoor er een aanzienlijke gewichtsbesparing mogelijk is.
 • Door gebruik te maken van CUIN vermindert de belasting op de ondersteunende bouwelementen.
 • Lage carbon footprint door korter productieproces
 • Standaard kozijnen voor dubbele beglazing kunnen worden gebruikt.

Thema's

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo

Passief bouwen

Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve’ energie van de zon en restwarmte optimaal benut.

Isoleren – Stap 2: energie besparen

Duurzaam MKB