Mannenplas omgezet in kunstmest

Subsidie budget energiebesparing particulier verdubbeld!
19 december 2016
ICDuBo presenteert plannen voor 2017
20 januari 2017

Mannenplas omgezet in kunstmest

Mannen die in AFAS Live in Amsterdam (voormalig Heineken Music Hall) naar de wc gaan, dragen bij aan het aanmaken van kunstmest!

De pure urine wordt via waterloze urinoirs opgevangen in een grote tank, als deze tank vol is gaat hij naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht in het Westelijk Havengebied. Via deze weg wordt het fostaat uit de urine omgezet in struviet, een hele vruchtbare mestsoort. In de tank past ongeveer 13.000 liter urine. Drie volle tanks leveren genoeg struviet op voor de bemesting van een voetbalveld!

Bij het Televizier-ring Gala op 13 oktober werd bijvoorbeeld zo’n 550 liter urine verzameld en bij het concert van Status Quo op 2 december werd maar liefst 4125 liter geplast!

En het plas van de vrouwen? Dat is niet geschikt om op te vangen. Voor de vrouwen zijn namelijk geen waterloze toiletten en het wc-papier kan verzorgen voor verstoppingen in de opslagtanks.

De waterloze urinoirs zijn geleverd door ICDuBo deelnemer Biocompact.
Meer informatie over waterloze urinoirs

In het Ministerie van VROM in Den Haag aan de Rijnstraat zijn onlangs 88 vacuümtoiletten en 37 watervrije urinoirs door Biocompact geïnstalleerd. Hier wordt zowel de urine, alsmede de (afval)stromen van de vacuümtoiletten opgevangen en verwerkt tot biogas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.