Kansen duurzaam bouwen in de Nordics en Baltics

seminar ‘Gezonde materialen in de bebouwde omgeving’
8 februari 2017
Paviljoen Duurzaam Schilderwerk geopend op 7 maart 2017
20 februari 2017

Kansen duurzaam bouwen in de Nordics en Baltics

Op 7 februari organiseerde het ICDuBo en het Ministerie van Buitenlandse Zaken een workshop over business kansen in Scandinavië, Finland en de Baltische Staten.Het ministerie heeft ICDuBo benaderd, omdat zij via ons snel in contact kunnen komen met onze partners, duurzame koplopers met ambitie.

Sinds 2015 heeft Buitenlandse Zaken vijf regional business developers (RBD) in dienst die in een regio kansen in kaart brengen voor het Nederlands bedrijfsleven en regelmatig in Nederland zijn op zoek naar geïnteresseerde bedrijven.

Voor de workshop waren twee gasten uit Litouwen uitgenodigd van Go Vilnius, een organisatie die de hoofdstad van Litouwen promoot. Ze presenteerden de duurzaamheidsuitdagingen van Vilnius en een aantal concrete bouwprojecten in de stad.

Tijdens de workshop lichtte Yvette Entius (regional business developer Nordics en Baltics) de hoge duurzaamheidsambities van de diverse landen in de Nordics en Baltics toe en werd een aantal projecten kort besproken. Steden als Goteborg, Oslo en Stockholm groeien snel en hebben veel behoefte aan nieuwe huizen, scholen en kantoren. Ook in de Balten zijn talloze mogelijkheden. Vilnius en Riga richten zich op het energiezuinig maken van bestaande gebouwen en hebben behoefte aan buitenlandse kennis en producten. De ambassade biedt ondersteuning bij het vinden van een zakenpartner, weet welke projecten en tenders er zijn en kan u in contact brengen met lokale organisaties.

Mocht u niet bij de workshop geweest zijn maar wel interesse hebben om uw zakelijke mogelijkheden in de regio verder te verkennen, dan kunt u contact opnemen met Yvette Entius (yvette.entius@minbuza.nl, +45-31494140)

Download presentatie Go Vilnius

Download presentatie Yvette Entius

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.