Binnenkort te zien in ICDuBo: radiator geschikt voor zeer lage temperaturen

Aangeboden: unieke innovatieve producten
29 november 2018
Uitnodiging voor Innovation Challenge 2019
2 januari 2019

Binnenkort te zien in ICDuBo: radiator geschikt voor zeer lage temperaturen

De nieuwe ULOW-E2 radiator van Radson, met zowel stralingswarmte als convectie (door middel van geïntegreerde ventilatoren), biedt ook bij de allerlaagste temperatuurregimes het gewenste warmtecomfort.

Wie met hernieuwbare energie wil verwarmen, bijvoorbeeld via een warmtepomp, kiest per definitie voor verwarmen op zeer lage temperatuur (bijvoorbeeld regime 35°/30°C). Vloerverwarming werd daarbij de evidente keuze, want met traditionele radiatoren behaalde men in dit regime onvoldoende vermogen. De ULOW-E2 van Radson is een ultra lage temperatuur radiator, die op 35°/30° wél voldoende warmtecomfort garandeert, en dus ook garant staat voor een uitstekend rendement of COP (coefficient of performance) voor de warmtepomp. Het ‘summer breeze effect‘ zorgt er daarbovenop voor dat ook frisse lucht kan circuleren. De ULOW-E2 kan dus ook in de zomer handig van pas komen en voor duurzame verkoeling zorgen.

Dankzij de ULOW-E2 van Radson kan je bovendien werken met één temperatuurregime waarin zowel vloerverwarming als radiatoren worden gecombineerd. Zo kan men genieten van de flexibiliteit en reactiesnelheid van een radiator, én van alle voordelen van vloerverwarming. Verder betekent dit voor de installateur een hoger installatiegemak en een minder hoge investering voor de gebruiker in de hydraulische installatie.

Ook bij energierenovaties heeft de ULOW-E2 een stevige troefkaart te bieden. Verbouwers die hun ketel wilden vervangen door een warmtepomp werden vaak geremd door de aanwezige radiatoren op hoge temperatuur. Deze vereisten immers een extra ketel of split unit om het verschil in temperatuurregimes op te vangen. Wie de bestaande radiatoren vervangt door de nieuwe ULOW-E2 radiatoren kan deze stap overslaan, én voor de warmtepomp kiezen zonder meer.

 

Ulow-E2-arrows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *