Kleine isolatiemaatregelen – Stap 1: quick wins

Kleine isolatiemaatregelen – Stap 1: quick wins

Breng isolatie, zoals leidingisolatie, kierdichting of radiatorfolie aan en voorkom onnodig warmteverlies. Met deze relatief kleine investering verlaagt u uw energiekosten.

CV leiding isolatie

Ga direct warmteverlies tegen door aanvoer en retour verwarminsbuizen en circulatieleidingen van warm tapwater te isoleren. De meeste winst behaalt u door leidingen te isoleren die lopen door onverwarmde ruimtes.

Appendage isolatie

Appendages zijn flenzen en afsluiters en andere onderdelen van een warm of koud-watercircuit. Door appendages op het leidingwerk te isoleren voorkomt u warmteverlies. De appenddage isolatie is vaak maatwerk, omdat u de isolatie moet verwijderen bij bijvoorbeeld onderhoud.

Radiatorfolie

Radiatorfolie weerkaatst warmtestraling en voorkomt dat de buitenmuur onnodig wordt opgewarmd. De folie plaatst u aan de achterzijde van de radiator of tegen de buitenmuur.

Kierdichting

Kieren maakt u gemakkelijk dicht met deurrubbers, tochtprofielen of kit. Kieren tussen kozijn en muur dicht u van binnenuit met bijvoorbeeld elastisch blijvende kit. Voor ramen en deuren gebruikt u banden, strips of tochtprofielen. Borstels past u toe aan de onderzijde van (schuif)deuren en aan de binnenkant van brievenbussen.

Voorzet ramen

Een voorzetraam is een afneembaar raam dat u voor de sponningen van een raamopening vastzet, voornamelijk om voor warmte-isolatie te zorgen. De isolatiewaarde is minder dan bij HR++ glas, maar de investering is ook een stuk lager.

Meer informatie en/of offerte opvragen


Aanbieders

 

 

 

 

 

 

 


Inspiratie

Brievenbus geïsoleerd van Homebox

De Homebox is een geïsoleerde en tochtvrije brievenbus.

Verf reflecterend van Climate Coating

ThermoShield is een hightech keramisch filter. Het filter heeft een substantiële , positieve invloed op de temperatuur, vochthuishouding, lichtbeleving en akoestiek.

Nieuws

ICDuBo helpt MKB verduurzamen. Doet u mee?

In samenwerking met de gemeente Rotterdam richten we een aantal faciliteiten in om MKB te helpen met het verduurzamen van bedrijfsgebouwen. We hebben een logisch stappenplan gelanceerd om ondernemers inzicht te geven in besparingsmogelijkheden. Via ICDuBo kunnen bedrijven offertes aanvragen voor duurzame maatregelen. Binnenkort introduceren we een webshop voor MKB, waarin simpele […]