SolarFreezer

SolarFreezer

In 2013 is SolarFreezer begonnen en zijn we gaan werken aan de transitie van innovatief idee tot aan een markt gereed product, gericht op verschillende behoeftes van gebruikers.

We hebben het ontwerp van de SolarFreezer uitgebreid getest in zowel onze werkplaats als ook in een aantal woningen op verschillende plaatsen in Nederland. Met name de resultaten in de koude weken in februari en maart van dit jaar hebben aangegeven dat het systeem werkt zoals we voor ogen hadden, misschien zelfs wel beter dan we hadden durven dromen. Door monitoring van alle temperaturen en energiestromen hebben we kunnen zien hoe het systeem in de praktijk goed functioneert.

We zijn zo ver! De SolarFreezer is gereed voor de markt! We kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van Nederland, net nu de discussie over het gebruik van aardgas en de daaraan verbonden milieuconsequenties serieuze vormen aanneemt.

De SolarFreezer is al in verschillende configuraties te verkrijgen bij een aantal gecertificeerde installateurs. Daarmee sluiten we de initiële ontwikkel- en testperiode van SolarFreezer af. We kunnen nu betrouwbare SolarFreezer producten leveren! Dat we nog een aantal interessante ideeën hebben mag duidelijk zijn, hieraan blijven we natuurlijk werken!

beeld01

Oplossingen

Warmtepomp PVT met opslag van SolarFreezer

De thermische energie van de zon gaat naar een warmtepomp. Het teveel aan energie wordt opgeslagen om te worden gebruikt in koude periodes.