Niko

Niko

Niko: meer dan 100 jaar kwaliteit


Van stijlvolle schakelaars en stopcontacten tot huisautomatisering, toegangscontrole, lichtsturing en detectie… Elk product is ontworpen om jouw woning comfortabeler, energie-efficiënter en veiliger te maken..

100 jaar ervaring
Niko werd in 1919 opgericht door de broers Alfons en Werner De Backer. Ze ontwierpen en vervaardigden schakelaars en stopcontacten en groeiden snel uit tot de grootste speler op de Belgische markt. De samenleving verandert, maar kwaliteit raakt nooit uit de mode.

Niko maakt je woning mooi en functioneel

Niko begrijpt dat een gebouw maar een verzameling bakstenen, ramen en andere elementen is, tot het van jou wordt. En dat het pas echt jouw woning, jouw thuis wordt wanneer je er je eigen accenten en persoonlijkheid aan toevoegt.

Wij beseffen dat iedereen zijn eigen idee heeft over hoe zijn woning er moet uitzien. En hoe die voor hen in elkaar moet zitten. Als je op zoek bent naar intuïtieve en nuttige technologie die werkt, moet je zeker eens kijken wat Niko voor jou kan betekenen. Want met Niko heb je complete controle over je huis, elke keer weer.

  • Wij maken het leven comfortabeler voor elk gezin
  • We voorzien knappe en relevante oplossingen voor alle soorten residentiële of commerciële projecten
  • We maken het voor installateurs eenvoudig om oplossingen toe te passen
  • We ontwerpen intuïtieve producten en interfaces

Niko maakt je woning mooi en functioneel

Creëer de juiste sfeer voor elk moment

Met Niko Home Control creëer je de sfeer en stemming die je wil, wanneer je wil. Activeer de routine die het best bij het moment past: regel de temperatuur waar en wanneer dat nodig is, stel het juiste lichtniveau in en voeg indien gewenst een streepje muziek toe. Een fluitje van een cent, want Niko kent er alles van.
Sfeer en routines automatiseren


Schakel over van klassiek naar modern

De klassieke aan/uit-lichtschakelaar bestaat al sinds 1884, en iedereen weet intussen wel hoe die werkt. Dankzij meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van schakelmateriaal heeft Niko een nieuwe en eenvoudige manier ontwikkeld om je woning te bedienen. Probeer de nieuwe Digital black van Niko. Met de Digital black, die niet groter is dan een traditionele schakelaar, bedien je moeiteloos alles van je Niko Home Control systeem (verlichting, zonwering, rolluiken, ventilatie, routines, enz.).
Digital Black Niko


Hou een oogje in het zeil, ook als je er niet bent

Het maakt niet uit hoe zelfstandig of hoe oud je gezinsleden zijn, het is altijd geruststellend om te weten dat iedereen veilig is thuisgekomen. Met de huisautomatisering van Niko en de welkom-thuisroutine — geactiveerd met een simpele druk op de knop bij het binnenkomen — krijg je een bericht op je smartphone.
Niko detectoren


Bespaar energie en voorkom brandgevaar met een simpele tik

Ben je ooit zo bang geweest dat je een toestel had laten aanstaan, zoals het strijkijzer of de oven, dat je voor de zekerheid toch maar terug naar huis bent gegaan? Dan is de handige alles-uitknop zeker iets voor jou. Met één tik schakel je alle elektronica en verlichting thuis uit, behalve essentiële stopcontacten en toestellen natuurlijk. Thuiskomen is al even handig, want met de welkom-thuisknop knip je alles weer aan! Dat is niet alleen goed voor jou en je portemonnee, maar ook voor het milieu.
Bespaar energie met Niko


Ontworpen voor jouw en je installateur

Het is fijn om te weten dat Niko Home Control al eenvoudig te bedienen is en dat wij het creëren van routines en sferen nog blijven vereenvoudigen. Maar dat zou er allemaal niet toe doen als installeren en instellen niet even gemakkelijk was, op voorwaarde dat je weet waar je mee bezig bent. Daarom voorziet Niko regelmatig opleidingen voor installateurs en geeft het hier antwoord op veelgestelde vragen van installateurs (en klanten). Gelukkig kunnen ook installateurs bij de Niko klantendienst terecht als ze toch nog vragen hebben.
Installateurs aan het woord


Slimme oplossing voor bouwprojecten

De perfecte oplossing voor je meest ambitieuze projecten. Ben je een ondernemer die grote projecten voorbereidt, of ben je van plan om appartementen of woningen in volume te bouwen? Vertrouw dan op Niko voor de juiste oplossingen.
Oplossingen voor bouwprojecten

beeld01

Oplossingen

Niko Dimming Pakket

Niko : Het Dimming pakket Altijd het juiste licht in huis Verlichting is meer dan alleen lampen aan- en uitknippen. Met dimmers verlicht je elke ruimte optimaal. De geconnecteerde dimmer bevat een dimcontact om verlichting te sturen. Hij bevat een zender en ontvanger die draadloos communiceren met de draadloze slimme […]

Niko Starterskit Energie

Niko : Starterskit Home control Deze starterskit van het merk Niko bevat, zoals de naam al zegt, alles wat je nodig hebt om te starten met inzicht verkrijgen in jouw energieverbruik! De producten zijn eenvoudig te installeren en zorgen ervoor dat jij een duidelijk beeld hebt van jouw elektriciteits- en […]

Niko Energiepakket

Niko : Energie pakket Inzicht in je eigen energie verbruik Met deze geconnecteerde schakelbare stopcontact met ingebouwde verbruiksmeting kies je voor energiebewust zijn. Het stopcontact kan eenvoudig geïnstalleerd worden. Je verbindt het stopcontact zonder bijkomende bedrading met een draadloze schakelaar en de draadloze slimme hub. Zo krijg je de volledige […]