Nevima

Nevima

Opgericht in 1927 zorgt Nevima BV al vele jaren voor de ontwikkeling van vilt met bijzonder prettige en duurzame eigenschappen. In de loop van de tijd is het aantal vilttoepassingen zo veelzijdig geworden, dat geen kunststof of rubber het kan evenaren. Gekoppeld aan analyse, onderzoek en controle van de producten heeft Nevima de kwaliteit van het productieproces gecertificeerd volgens ISO 9001.

In de verschillende vilttoepassingen onderscheidt Nevima vijf belangrijke groepen:

  • Geluidsisolatie
  • Geluidsabsorptie
  • Zwevende vloeren
  • Oplegvilten – met name voor de bouw
  • Technisch vilt – waaronder meubelvilt en designvilt

Vilt wordt onder meer vervaardigd uit wol, synthetische vezels, runderhaar en kokosvezels. afhankelijk van de toepassing en de vereiste specificaties wordt de grondstof en de dichtheid van het materiaal vastgesteld. Zo kan vilt zacht vervormbaar zijn, maar ook staalhard. Door geavanceerde productie-technieken krijgt vilt zijn specifieke eigenschappen.

Alle viltsoorten zijn leverbaar in velerlei kleuren, diktes en dichtheden, en in de meest uiteenlopende uitvoeringen: in stroken, ringen, schijven, rollen enzovoort. De eigenschappen variëren van statisch tot temperatuurbestendig en van waterafstotend tot zelfklevend.

 

beeld01

Oplossingen

Bouwmaterialen vilt van Nevima

Bouwvilt oplegmateriaal van Nevima is een natuurproduct dat wordt vervaardigd uit haar.