Intratone

Intratone

Maak een verantwoorde keuze voor de toegangscontrole van gebouwen

In ons dagelijks leven denken we regelmatig na over hoe we minder afval kunnen produceren. De bouwsector doet het op dit gebied echter nog niet zo goed. Verantwoordelijke en toegankelijke alternatieven bestaan echter al wel; de apparatuur van Intratone is daar het bewijs van.

De bouwsector produceert 46 miljoen ton afval per jaar, waarvan 90% afkomstig is van deconstructie- en saneringswerkzaamheden*. De Europese richtlijnen en de energietransitiewet van 2015 hebben een ambitieus doel gesteld voor de professionals in de sector: 70% van hun afval terugwinnen tegen dit jaar. De sectoren worden georganiseerd, maar de verandering is complex.
* Cijfers Fédération Française du Bâtiment (Franse bouwfederatie)

De draadloze Intratone intercom; de perfecte oplossing!

Het beste afval is het afval dat we niet produceren. En wat als hetzelfde geldt voor de uitrusting van uw gebouw, en uw intercom in het bijzonder? Elk jaar worden er meer dan 150.000 intercomtoestellen in omloop gebracht. Gemiddeld genereert deze bekabelde installatie van bijvoorbeeld 16 appartementen (bereken zelf op www.intratone.nl/besparen):

  • 1920 gram plastic
  • 4800 gram elektronica
  • 320 meter kabel om het te installeren!

 

Dankzij de Intratone-oplossing: reeds 575 ton afval bespaard

Voor de draadloze intercoms zijn geen binnenposten of kabels nodig. Deze slimme en kostenbesparende oplossing wordt tegenwoordig veel gebruikt. In de afgelopen twaalf jaar zijn 1.200.000 woningen met Intratone’s intercomssystemen uitgevoerd en zijn net zoveel binnenposten bespaard. Er is deze periode is zo’n 575 ton potentieel afval bespaard. De slimme oplossing optimaliseert de toepassing van apparaten die al in gebruik zijn: hij werkt met de telefoons (smartphones, vaste lijnen) en tablets van de gebruikers.

Intratone is lid van de eco-organisatie ECOSYSTEM (voorheen RECYLUM) en neemt dus vanaf het begin deel aan de financiering van de recyclage van zijn producten. De draadloze intercomoplossingen van Intratone, licht en eenvoudig te installeren, maken het ook mogelijk om:- het reizen te beperken dankzij het beheer op afstand (- van de dagelijkse CO2-uitstoot).- te kiezen voor een duurzame oplossing zonder zware investeringen dankzij apparatuur met een garantie van 10 jaar.

beeld01

Oplossingen