Adra

Adra

ADRA zet zich wereldwijd in voor sociale en economische gelijkheid. ADRA bestrijdt structurele armoede. In samenwerking met onze partners draagt ADRA Nederland effectief, meetbaar en structureel bij aan de zelfredzaamheid van mensen en gemeenschappen in rampgebieden en ontwikkelingslanden.

Veel huizen in Burundi zijn door de burgeroorlog grotendeels verwoest. Veel vluchtelingen die terugkeren hebben nog geen onderdak.  Hier het verhaal van Albert en zijn gezin : Albert is 40 jaar oud en woont hier met zijn vrouw Sylvane. Het echtpaar heeft twee zonen en zes dochters. Albert vluchtte in 1972 naar Gatumba vluchtelingenkamp in Tanzania. In het kamp bouwde zijn familie een leven op door gewassen te telen op het land geschonken door de regering van Tanzania. Hij keerde jaren later terug naar zijn geboortedorp. Daar ontdekte hij dat er een kerk op zijn stuk land was gebouwd. Na overleg kreeg hij zijn eigendom terug en kreeg hij de kans om een huis te bouwen met de hulp van ADRA. Albert hoopt dat er nog meer kwetsbare personen worden geholpen zoals hij.

U kunt deze mensen een nieuwe start bieden, een nieuwe woning met een stukje land voor slechts € 575,-. Met de juiste training en landbouwmaterialen kunnen ze zelfstandig een nieuwe toekomst opbouwen. Helpt u de inwoners van Burundi aan een nieuwe woning en een nieuw bestaan?

beeld01

Oplossingen