Vloersysteem Lewis Zwaluwstaartplaten van Reppel

Vloersysteem Lewis Zwaluwstaartplaten van Reppel

LEWIS® platen zijn de originele in een speciale zwaluwstaartvorm gewalste staalplaten die als bekisting en wapening de basis vormen van dunne lichtgewicht betonvloeren. Door de unieke combinatie van gewicht en draagvermogen zijn LEWIS® vloeren toe te passen op (bestaande) houten balklagen en lichte staalframebouw profielen.

Renovatieoplossing

Bij renovatie en verduurzaming van een oud pand moeten de bestaande houten constructievloeren meestal worden aangepast naar de huidig gestelde eisen op het gebied van draagkracht, geluidsisolatie, thermische isolatie en brandveiligheid.

Met de LEWIS® Zwaluwstaartplaten® is het mogelijk om voor alle te renoveren houten constructievloeren een oplossing te realiseren en het comfort van de vloer op te waarderen naar hedendaags niveau.

LEWIS®; Duurzaamheid begint bij de juiste vloerkeuze

Opbouw vloer

De LEWIS vloer bestaat uit een LEWIS Zwaluwstaartplaat, die wordt afgewerkt met een dunne laag (lichtgewicht) fijn grind beton of gietvloermortel.

Na montage van de platen wordt in het werk fijn grind beton (C20/25) of een gietvloermortel (≥ C20) op de Zwaluwstaartplaat aangebracht. Tijdens het verwerken van de mortel fungeren de LEWIS Zwaluwstaartplaten als bekisting, die het gewicht van de betonspecie en de montagebelasting overbrengen naar de draagconstructie.

Na het uitharden van de mortel vormt deze samen met de LEWIS Zwaluwstaartplaten één constructief geheel. De mortel kan monoliet vlak worden afgewerkt zodat geen extra afwerkvloer nodig is. De uiteindelijke vloerdikte van een LEWIS vloer is dus zeer gering.

Eigenschappen van de LEWIS vloer:

  • Laag eigen gewicht (vanaf ca. 45 kg/m2)
  • Hoge toelaatbare belasting
  • Geringe vloerdikte (vanaf 36 mm)
  • Eenvoudige verwerking
  • Geluidsisolerend (> 40 dB verbetering realiseerbaar)
  • Brandweerstand (WBDBO) tot 120 minuten probleemloos haalbaar
  • Overspanningen (h.o.h.) tot 2500 mm
  • Duurzaam door toepassing van kwaliteitsstaal
  • Kostenbesparend en betrouwbaar

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo