Isolatie Isobooster van PXA

Isolatie Isobooster van PXA

PXA2

Isobooster is een isolatiemateriaal bestaande uit meerdere lagen isolatiefolie afgewisseld met luchtkussens.

De isolatiefolie bestaat voor meer dan 98% uit polyethyleen. Op het polyethyleen wordt aluminium opgedampt. Het opgedampte aluminium legering zorgt voor 97% terugkaatsing van warmtestraling terug in de richting waar het vandaan komt onafhankelijk van de eigen temperatuur. De luchtkussens tussen de lagen isolatiefolie zorgen voor een geleidelijke afname van de temperatuur per laag, hetgeen resulteert in een lager verlies van warmte door luchtstroming en doorstraling.

Het assortiment Isobooster isolatiefolie bestaat uit 2 diktevarianten, 24 mm en 40 mm, welke op rol van 1,2 m breed en 12,5 m lang, worden geleverd. De afstand tussen de lagen folie is ca. 8 mm, welke volgens wetenschappelijk onderzoek het maximale isolerend vermogen (R-waarde) oplevert.

De geringe dikte van het isolatiemateriaal maakt het overal makkelijk toepasbaar. Daarbij komen bij het op maat maken geen vezels of stof vrij. Dankzij ingebouwde overlappingen van 5 cm monteert u eenvoudig banen naast of onder elkaar met naadloze aansluitingen. Door meerdere lagen Isobooster isolatiemateriaal over elkaar te gebruiken kunt u zelf het gewenste isolerend vermogen maken.

Isobooster T1 R=2,4 dikte 24 mm
Isobooster T2 R=3,4 dikte 40 mm

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

Passief bouwen

Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve’ energie van de zon en restwarmte optimaal benut.