Bouwsysteem renovatie Zero Ready van Heijmans

Bouwsysteem renovatie Zero Ready van Heijmans

 

20141009_144305

Renovatieconcept waarbij woningen in 10 dagen energieneutraal opgeleverd worden en 30 jaar rendabel zijn.

Dit renovatieconcept van Heijmans is gebaseerd op het zogeheten passiefhuis-principe. Een passiefhuis lekt geen of zeer weinig energie, dankzij een hoogwaardige isolatie van de schil (de buitengevel), gecombineerd met een hoge mate van luchtdichtheid.

De eerste stap is het verwijderen van de oude gevels, kozijnen en het dak. De binnenschil (binnenspouw) blijft staan. Voor de buitenschil gebruikt Heijmans slanke, zeer goed geïsoleerde prefab gevelelementen van Mopac. Daarin zijn al kozijnen met triple glas aangebracht. De nieuwe gevel- en dakelementen worden geplaatst en de vloer van de begane grond wordt geïsoleerd.

Vervolgens worden de installaties in huis gemoderniseerd met een conventionele HR CV-ketel en een decentrale WTW (warmte terugwin)-installatie. Hiermee is het huis energieneutraal te maken. Nog een stap verder gaat het installeren van een zonneboiler en zonnepanelen, waardoor de woning zelfs energie opwekt.

website

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.