Neopixels

Neopixels

Neopixels levert isolatieoplossingen op basis van EPS parels.

Neopixels hebben een uitstekende eco-balans. Bij het produceren van Neopixels wordt rekening gehouden met het milieu. Neopixels besparen in hun levenscyclus 330 keer de energie die nodig is om het materiaal te produceren en hebben daardoor een zeer hoge eco-efficiëntie.

Bij den eco-efficiëntie-analyse wordt gekeken naar producten en processen vanuit zowel de economische als de ecologische standpunten. In vergelijking met alternatieve producten, hebben Neopixels veel economische voordelen met een lagere milieu-impact.

Reclycing

Neopixels spouwmuur- en bodemisolatie zijn beide op een eenvoudige manier, zonder veel energieverbruik, voor honderd procent te recyclen.

Derde generatie

Neopixels behorren tot de derde generatie grafietparels. Het begon allemaal met de witte HR+ parels in de jaren 70 die werden gebruikt voor spouwmuurisolatie. In 1997 kwam BASF met een innovatieve uitvinding: de grijze grafietparels. De toevoeging van grafiet aan de parels zorgt voor een betere reflectie van koude en warmte. Zo’n 5 jaar geleden werden de eerste grijze HR++ parels voor spouwmuurisolatie geproduceerd.

beeld01

Oplossingen

Isolatie vloer door Neopixels

Het innovatieve gepatenteerde vloerisolatiesysteem van Neopixels wordt toegepast als na-isolatie bij houten vloeren en betonvloeren.

Isolatie spouw door Neopixels

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur opgevuld met Neopixels isolatie.

Isolatie kruipruimte door Neopixels

De Neopixels bodemisolatie verlaagt de relatieve vochtigheid in de kruipruimte en isoleert de begane grondvloer.