Navos

Navos

Navos Klimaattechniek B.V. levert en ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige producten die innovatief, energiebesparend en milieubewust zijn. Het verbeteren van het comfort in verblijfsruimten staat bij ons voorop.

BioClina – capillaire klimaatmatten

Het Clina systeem heeft een ongekend korte reactiesnelheid, hoog gebruikerscomfort en is bovendien 100% recyclebaar, duurzaam en energiebesparend. Capillaire klimaatmatten kunnen worden toegepast als BioClina plafond- en wandverwarming en/of -koeling en als vloerverwarming, als activering van metaalcassetteplafonds, als Beton Oppervlakte Activering (BOA) en als aardcollector. Het zeer lage temperatuurverwarmingssysteem (ZLTV) is voor 90% gebaseerd op straling. Gebruikers ervaren ruimtes die op deze manier verwarmd of gekoeld worden als zéér aangenaam. Het beste voorbeeld van stralingsverwarming is de zon; zelfs op een winterse dag ervaart men de warmte van de zonnestralen, ondanks de (zeer) lage luchttemperatuur. Het is uitermate geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw. Inmiddels is het onder andere toegepast in diverse woonhuizen en woonvilla’s, het WNF-kantoor in Zeist, het hoofdkantoor van OMA architecten in Rotterdam, Universiteiten van Utrecht en Maastricht en vele andere projecten.

Alpha-LupoTherm – het nieuwe isoleren heet “reflecteren”

Voor zowel renovatie als nieuwbouw de beste bescherming tegen warmte in de zomer en energiebesparende bescherming tegen kou in de winter. Glaswol, steenwol en andere traditionele isolatiematerialen nemen veel ruimte in beslag en voorkomen het verlies van warmte niet; ze vertragen het alleen. Alpha-LupoTherm is opgebouwd uit maar liefst 17 lagen, waarvan 9 lagen PP-folie met aan 2 zijden hoogglans aluminium opgedampt, afgewisseld met 8 lagen HD-PE folie, als luchtbolletjesfolie. De 2 buitenste lagen zijn glasvezelversterkt.En toch is het slechts 32 mm dun. Het zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat, maar reflecteert deze terug de ruimte in. U kunt de werking ervan vergelijken met het ruimtepak van een astronaut, een thermoskan of een warmtedeken zoals ambulancebroeders bij zich hebben: het houdt de warmte binnen en de kou buiten. Eigenlijk heel simpel, maar toch hebben we er goed over nagedacht: het nieuwe isoleren heet “reflecteren”.

beeld01

Oplossingen

Warmteafgifte klimaatmatten Bioclina van Navos

Klimaatmatten van Navos is een lage temperatuur verwarming (LTV) die kunnen worden toegepast in de wand, vloer of plafond.