KLB Klimaleichtblock

KLB Klimaleichtblock

De Duitse deelstaat Rijnland-Palts is de thuisbasis van KLB-Klimaleichtblock GmbH. Het bedrijf heeft zijn wortels in Neuwied waar de “Forschungs- und Entwicklungsgesellschaft der Bimsindustrie” (FEB, puimsteen Industrie Research and Development Facility, aanvankelijk opgericht in maart 1969) het doel had om de lichtgewicht, holle blokken verder te ontwikkelen. Bijzondere aandacht werd gegeven aan de verdere verbetering van de thermische isolatie en efficiënte verwerking van de lichtgewicht betonblokken.

Om deze blokken in de markt te zetten werd KLB-Klimaleichtblock Vertriebs GmbH opgericht in het voorjaar van 1976. In eerste instantie vertegenwoordigde de onderneming 34 bedrijven uit de puimsteen industrie in de Rijnland regio die samenwerkten om de verkoop, marketing en kwaliteitsnormen te verbeteren.

De volgende decennia heeft KLB zijn producten verder ontwikkeld: de mortel-vrije stootvoeg in combinatie met de speciale messing en groef verbinding. In 1987 werd de volgende stap gezet in de vorm van droogbouw blokken, dat wil zeggen blokken zonder mortel in de voegen.

beeld01

Oplossingen

Bouwblok vulkaansteen Kalopor van KLB Klimaleichtblock

Lichtgewicht geisoleerd bouwblok voor monolitische bouw gemaakt van vulkaansteen.