Fermacell

Fermacell

Fermacell BV, onderdeel van Xella International GmbH, is actief op de internationale bouwstoffenmarkt met systeemoplossingen voor de droge afbouw.

Fermacell BV houdt zich binnen het Xella-concern bezig met de productie en levering van gipsvezelplaten en vloerelementen onder de merknaam fermacell. Productie en verkoop voor de Benelux vindt plaats vanuit Niftrik (Wijchen).

Het gips dat fermacell verwerkt in haar gipsvezelplaten is rookgasontzwavelingsgips (RO-gips), een bijproduct afkomstig van kolengestookte energiecentrales. Gips leent zich uitstekend voor een ‘cradle to cradle’ toepassing: afval als basis voor nieuwe producten. fermacell maakt volop gebruik van de recyclemogelijkheden. Onze ‘Dracula’ verkleiningsmaler vermaalt zaagafval en schoon gipsafval van onze klanten, zodat onze recycle-installatie het opnieuw kan calcineren. In onze platen kunnen we 25% gerecycled materiaal verwerken.

fermacell Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels, die via een recyclingprocédé uit oud papier worden gewonnen. Na vermenging en toevoeging van water persen wij de grondstoffen onder hoge druk tot oersterke homogene afbouwplaten. De platen worden hierna gedroogd, geschuurd, geïmpregneerd en op maat gezaagd. Dit innovatieve en ecologisch verantwoorde productieproces staat onder strikte kwaliteitscontroles. Het gerenommeerde Oostenrijkse Instituut voor Bouwbiologie onderzocht de gebruikte stoffen, het productieproces en het eindproduct en concludeert dat gipsvezelplaten van fermacell in belangrijke mate bijdragen aan een gezondere, betere leefomgeving. fermacell Gipsvezelplaten voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

 

beeld01

Oplossingen

Plaatmateriaal gips, luchtzuiverend Green Line van Fermacell

Het reinigende effect van schapenwol op het binnenklimaat is nu ook terug te vinden in de FERMACELL gipsvezelplaat.