Copperant

Copperant

Copperant is al sinds 1870 dé ambachtelijke schildersverf voor vakschilders die kleur willen bekennen. Al meer dan een eeuw geeft de verf kleur en glans aan monumenten, boerderijen en huizen. Het merk voor de vakschilder werd vroeger gemaakt door Fabriek Het Y in Amsterdam. De recepten van de verf zijn goed bewaard gebleven en blijken in deze tijd zeer waardevol voor het doorontwikkelen van de duurzame verf. Momenteel wordt de verf door Baril Coatings in Etten-Leur geproduceerd.

Copperant is een merk van Baril Coatings

Bij Baril Coatings zijn we trots op ons kwaliteitsmerk voor vakschilders die kleur willen bekennen en die bewust kiezen voor een duurzame aanpak. Het team van het duurzame ontwikkelbedrijf gaat voor oplossingen die passen bij de klant én die respect hebben voor de leefomgeving. Baril Coatings is ontwikkelaar van kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die heel duurzaam zijn. Baril levert ze wereldwijd aan marine en offshore, OEM en metaalindustrie, staal- en utiliteitsbouw en aan schildersbedrijven.

Baril Coatings wil de betere verf leveren voor een brede toepassing en dat willen we ook nog eens zo duurzaam mogelijk doen. De productie van Baril Coatings is verantwoord en emissiearm door de inzet van biobased grondstoffen, 100% duurzame energie (eigen zonnepanelen gecombineerd met windenergie) en door het beperken van afval door hergebruik en afvalscheiding. We dringen het gebruik van gevaarlijke stoffen terug, werken aan nog schonere fabrieken, veilige werkplekken en we rijden met elektrische en hybride auto’s. Ook onze producten zijn duurzaam. Veel van onze producten zijn gemaakt van biobased en/of watergedragen grondstoffen en ze bieden een langdurige bescherming voor iedere gewenste ondergrond. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid als producent. Alles wat we erin stoppen, willen we er ook weer uithalen. We investeren maximaal in nieuwe technieken om emissievrij te kunnen produceren. Eventuele emissie wordt middels ionisatie technologie geneutraliseerd.

0% uitstoot is onze ambitie.

Copperant presenteert zich in het Paviljoen Natuurlijk Schilderen in ICDuBo.

 

beeld01

Oplossingen