Bolidt

Bolidt

De kracht van Bolidt is het in-huis ontwikkelen, produceren en toepassen van thermohardende kunststoffen. Bolidt kunststofsystemen vindt u terug in de vorm van (industriële) kunststofvloeren, scheepsdekken en slijtlagen. Voor elke toepassing een specifieke oplossing

If you don’t think about the future, you cannot have one. Deze gedachte was 54 jaar geleden één van de belangrijkste motivaties om Bolidt op te richten: de dag van morgen invullen met innovatieve toepassingen in kunststof. 28 februari 1964: de heren Bol en Schmidt, twee mannen van 30 jarige leeftijd besluiten voor zichzelf te beginnen en richten Bolidt Maatschappij tot Exploitatie van Kunststoffen en Bouwwerken op. De beide ondernemers werkten voorheen bij Sikkens. De één had een weg- en waterbouwkundige achtergrond, de ander een scheikundige.

Nu, 53 jaar verder leeft de gedachte nog altijd voort en denken wij bij Bolidt elke dag aan het invullen van de toekomst met kunststof als hoofdingrediënt. Onze missie is om traditionele materialen te vervangen om een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving en milieu op gebied van veiligheid, duurzaamheid, energie & data, design en hygiëne.

Om continu te kunnen blijven innoveren, ontwikkelen, produceren en appliceren wij onze kunststofsystemen zelf; een unieke geïntegreerde bedrijfskolom. Bolidt kunststofsystemen vindt u terug in de vorm van industriële vloeren, scheepsdekken, slijtlagen in de wegen- en utiliteitsbouw en sportvloeren. Deze systemen beantwoorden aan de specifieke mechanische, chemische, elektrische en esthetische eisen van de markt. Met eigen applicatieteams worden de meest uiteenlopende projecten wereldwijd uitgevoerd. De klantenkring bestaat hoofdzakelijk uit lokaal en internationaal opererende bedrijven, aannemers en overheden. Het contact met architecten en consultants is intensief.

De visie van Bolidt is om het bedrijf te laten groeien en tegelijkertijd de maatschappelijke impact te vergroten en de milieu impact te verkleinen. Sommigen noemen zichzelf duurzaam. Anderen gebruiken liever het woord groen. Maar wat dit precies voor mens en milieu betekent blijft onduidelijk. Met de komst van GreenDots brengt Bolidt daar verandering in. Kijk op www.greendots.eu en laat u informeren en inspireren.

Bolidt is partner van de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam

beeld01

Oplossingen