BENG Nederland

BENG Nederland

BENG Nederland gelooft in de kracht van VvE’s om bij te dragen aan een duurzame en energieneutrale wereld. In haar visie spelen VvE’s een sleutelrol bij het realiseren van weerbare en gelukkige mensen (people), een rijke natuur (planet) en een gezonde economie (profit). Maar VvE’s kunnen dat niet alleen. Overheden en kennisinstellingen, zijn belangrijke stakeholders voor het realiseren van een transitie naar een duurzame VvE. Het is de missie van BENG Nederland partijen samen te brengen en samen verandering tot stand te brengen.

Doel is om impact realiseren op de volgende terreinen:
– Klimaat en energie ( wij streven naar bijna energie neutrale VvE’s),
– Grondstoffen, materialen en afval (wij streven naar ‘zero waste’ leveranciers),
– De werkende en weerbare mens (wij streven naar bedrijven, ketens en een samenleving waar ieder talent ertoe doet en volwaardig kan meedoen)

Steeds meer appartementencomplexen worden naar Nul op de Meter gerenoveerd. En een comfortabele woonomgeving voor de bewoners is hiermee binnen handbereik. BENG Nederland spant zich als coöperatie in, om bestaande gestapelde hoogbouw (VvE’s in Nederland) te begeleiden naar een nul-op-de-meter renovatie (NOM ready). Als coöperatie voert BENG Nederland actief beleid met betrekking tot ‘one-stop-shopping’ voor VvE’s in Nederland.

Het projectteam vormt het kloppend hart van de organisatie. Het projectteam beantwoordt alle vragen en alle verzoeken van alle betrokkenen (o.a. VvE’s, Leveranciers, Partners, Uitvoerende partijen, Rijksoverheid), en draagt mede zorg voor de aanvraag van noodzakelijke subsidieaanvragen, financieringen, planningen en vergunningen.

beeld01

Oplossingen