Zonneboiler Brink Sun Set

Zonneboiler Brink Sun Set

brink3

De Brink Sun Set gebruikt de zon om middels zonnecollectoren en een zonneboiler water op te warmen. Zodra u warm water nodig heeft, wordt de zonneboiler als eerste aangesproken, zodat u altijd warm water tapt op een energiezuinige manier. Met boilers van 120, 200 en 300 liter zijn er drie standaardoplossingen. Deze kunnen worden toegepast vanaf eenpersoonshuishoudens tot huishoudens met wel vier tot zes personen waar de eisen hoog zijn. Tapwater, opstelruimte en het aantal personen zijn drie zaken die meespelen in het bepalen van de juiste keuze. Grotere zonneboilers en zonnesystemen voor bijvoorbeeld zwembaden kunnen we op aanvraag leveren.

Elke Brink Sun Set is standaard uitgerust met horizontale of verticale zonnecollectoren, zonneboiler, mengventiel, zonnepompgroep, regeling zonnemodule, complete aansluitset en zonnevloeistof. Naast de set is er een ruime keuze aan montagebeugels.

Als voorraadboiler

Door een slimme constructie is het mogelijk de zonneboilers van de Brink Sun Set CV-2-200 en CV-3-300 niet alleen als voorverwarmer voor de cv-ketel te gebruiken, maar ook als voorraadboiler. Hierbij worden er een hoog tapwatercomfort en een hoge energiebesparing gecombineerd.

Energiebesparing

De Brink Sun Set zorgt voor een verlaging van CO2-uitstoot, een forse bijdrage aan de EPC en het verminderen van uw energierekening. Alle zonneboilersystemen van Brink Climate Systems zijn voorzien van een continu gevuld systeem. Het voordeel van een dergelijk systeem is een goede waarborging voor de werking, ook in de winter. Door toepassing hiervan is er geen extra terugloopvat nodig en ook een zware pomp kan hierdoor vervallen. Dit bespaart elektriciteit! Daarnaast geeft het continu gevuld systeem een ruime installatievrijheid. Dit betekent dat de zonnecollectoren zelfs onder het niveau van de boiler geplaatst kunnen worden.

Schema-Brink-Sun-Set

De voordelen op een rij

  • Oplossing op maat
  • Energiezuinig warm water
  • Verlaging CO2-uitstoot
  • Forse bijdrage aan de EPC
  • Afhankelijk van de gekozen oplossing een totaal warmwatersysteem
  • Ecodesign energielabel tot A+++

 

 

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Passief bouwen

Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve’ energie van de zon en restwarmte optimaal benut.