Warmtepomp lucht/water MHI Qton Coolmark

Warmtepomp lucht/water MHI Qton Coolmark

coolmark q ton

MHI Q-ton de tapwateroplossing van de toekomst

Door de Q-ton is het mogelijk om met een lucht/water warmtepomp tapwater in grote hoeveelheden te maken van 90 ºC zonder gebruik te maken van elektrische verwarming. Dit zelfs bij een buitentemperatuur van -25 ºC. De Q-ton behoudt zijn volledige capaciteit tot een buitentemperatuur van -7 ºC. Dit is mogelijk doordat de Q-ton gebruik maakt van het natuurlijke en milieuvriendelijke koudemiddel CO2.

Voor de Q-ton is een volledig nieuwe tweetraps compressor ontwikkeld. De compressor maakt voor de eerste stap gebruik van het rotary principe en voor de tweede trap gebruik van scrolltechniek. Hierdoor is de compressor uitermate geschikt voor het koudemiddel CO2. Door het gebruik van CO2 in combinatie met de nieuwe compressor is het mogelijk een C.O.P. te halen van 4,3 bij 7 ºC buitentemperatuur en een tapwatertemperatuur van 65 ºC.

De Q-ton is leverbaar met een vermogen van 30 kW per stuk. De units zijn maximaal tot 16 stuks koppelbaar. Hierdoor is het mogelijk om per dag tot 120.000 liter tapwater met een temperatuur van 90 ºC te produceren. Door deze hoeveelheid is de Q-ton uitermate geschikt voor commerciële en industriële toepassingen waar een grote behoefte is aan warm tapwater. Enkele voorbeelden hiervan zijn: hotels, fitnesscentra, ziekenhuizen, restaurants, wasserettes, campings, voedingsmiddelenindustrie en slachterijen.

 

Thema's

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Verwarmen en koelen – Stap 3: klimaat installaties

Duurzaam MKB