Warmtepomp lucht LWDV van Nathan Systems

Warmtepomp lucht LWDV van Nathan Systems

Op de tweejaarlijkse installatievakbeurs VSK in Utrecht heeft Nathan Systems de VSK-Award Publieksprijs gewonnen met de eerste modulerende lucht/water warmtepomp op natuurlijk koudemiddel (R290 propaan). Het thema binnen het kabinet en de bevolking is hoe kunnen we zo snel mogelijk onze afhankelijkheid van aardgas beperken? Met de nieuwe alpha innotec lucht/water warmtepomp LWDV heeft Nathan het antwoord: doordat de warmtepomp modulerend is en een zeer hoge CV-aanvoertemperatuur tot 70oC kan leveren, zelfs bij -22oC buitentemperatuur, kan de LWDV één-op-één de cv-ketel vervangen zonder grote bouwkundige renovatie. In veel gevallen kunnen de bestaande afgiftesystemen, zoals radiatoren, blijven bestaan. Woningen kunnen hierdoor veel sneller en betaalbaarder van het gas af gehaald worden. Een revolutie in de markt voor duurzame klimaattechniek en een flinke stap vooruit richting de klimaatdoelstellingen. Het uiteindelijke doel is om uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn. Nederland moet tegen die tijd van het gas af zijn. Met de alpha innotec warmtepompen biedt Nathan oplossingen voor duurzame verwarming, koeling en warmtapwaterbereiding.

Natuurlijk koudemiddel

De innovatieve LWDV lucht/water warmtepomp van alpha innotec wijkt op een aantal cruciale punten af van bestaande warmtepompen en lucht/water warmtepompen in het bijzonder. Zo is de maximaal te realiseren cv-watertemperatuur beduidend hoger tot 70°C, zelfs bij buitentemperaturen tot -22°C. Hierdoor kunnen bestaande traditionele afgiftesystemen blijven hangen.

De LWDV maakt daarnaast gebruik van een natuurlijk koudemiddel, in dit geval propaan (R290) waarvan zowel de Global Warming Potential (GWP) als de Ozon Depletion Potential (ODP) nagenoeg nul zijn. De LWDV is hierdoor de allereerste warmtepomp in een relatief kleine vermogensklasse, waarbij hoog te realiseren CV-aanvoertemperaturen hand in hand gaan met de beste natuurlijke koudemiddelen.

Tot slot is een veelgenoemd nadeel van (traditionele) lucht/water warmtepompen het geluidsniveau. Veel pompen produceren hoorbaar geluid. De Alira LWDV is één van de stilste lucht/water warmtepompen die op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn (minder dan 47 dB(A), nachtmodus <40 dB(A)). Daarmee combineert de Alira LWDV praktische voordelen met geavanceerde innovaties.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.