Warmteafgifte LTV radiatoren Jaga DBE

Warmteafgifte LTV radiatoren Jaga DBE

DBE (Dynamic Boost Effect) is een speciaal voor de Low-H2O radiatoren ontwikkeld systeem dat het vermogen 2 tot 3 maal vergroot.

Het grote warmtevermogen kan op 3 manieren benut worden:
• renovatie van zeer hoge naar lage watertemperatuur: omschakelen naar warmtepomp zonder daarvoor grotere radiatoren te moeten plaatsen;
• condenserende ketels gedurende het hele stookseizoen 100% condenserend laten werken;
• om een kleiner toestel te installeren, omdat er niet veel plaats is of omwille van esthetische redenen.

Hoe werkt DBE?

DBE meet voortdurend de kamer- en watertemperatuur en werkt volledig zelfstandig. Gedurende het grootste gedeelte van het stookseizoen is alleen de Low-H2O warmtewisselaar voldoende voor het warmtecomfort. Maar wanneer er een zeer grote warmtevraag is, zoals bij overschakeling van nacht naar dagstand, bij het gaan gebruiken van een niet-verwarmde kamer of bij extreme koude, zal het systeem zichzelf
inschakelen en voor een veel snellere opwarming zorgen. Modulerend volgens de warmtebehoefte, en bijna onhoorbaar. Met de handmatig in te schakelen boost-functie voor versnelde opwarming is het vermogen nog hoger, maar stijgt ook het geluidsniveau. De boost-functie schakelt zichzelf uit na ca. 15 minuten.

Tot drie maal meer warmte op zeer laagtemperatuurverwarming (LTV)

Warmtepompen en zonne-energiesystemen vragen om flink grotere radiatoren, omdat zij werken met zeer lage watertemperaturen van soms niet meer dan 35°C. De Low-H2O radiatoren hoeven echter niet veel groter te zijn, want met Dynamic Boost Effect (DBE) leveren zij twee- tot driemaal meer warmte. Bovendien is de versie DBE Pro ook geschikt voor passieve, milieuvriendelijke koeling, die door vele warmtepompsystemen geleverd wordt. Met DBE kunt u vlot overschakelen naar alle nieuwe ecologische systemen. Zo bent u goed voorbereid op de toekomst!

Upgrade van bestaande Low-H2O radiatoren

Bij Jaga Low-H2O radiatoren kan u met het DBE systeem het vermogen bijna verdubbelen. Overschakelen van regime 75/65/20 naar 55/45/20 is dus mogelijk met dezelfde radiatorafmetingen! Men kan eenvoudig via DBE bestaande Low-H2O radiatoren tot een lager temperatuursysteem ombouwen.

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Passief bouwen

Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve’ energie van de zon en restwarmte optimaal benut.