Verf Sigma

Verf Sigma

20141223_152819

Kleur beinvloedt het gebruik van een ruimte. Sigma  biedt een breed spectrum van kleuren aan om deze invloed positief te beïnvloeden.
Een nieuwe kleur voor een interieur kiezen is altijd spannend voor uw klanten. Om hen vooraf een idee te geven welk effect kleuren op elkaar en op een interieur hebben, kunt u aan de slag met Sigma Colour Viewer. Met deze online tool vindt u gemakkelijk de juiste kleur voor elk interieur.

Zie Sigma Kleur en Inspiratie.

Levenscyclus analyse

Bij iedere productontwikkeling maken we middels een levenscyclus analyse inzichtelijk wat de inbreng is van grondstoffen, productieproces, energieverbruik, de producteigenschappen in de gebruiksfase en in de afvalfase. Effecten die gemeten worden in een levenscyclus analyse zijn bijvoorbeeld CO2 uitstoot, vervuiling van lucht en water en uitputting van grondstoffen. Met een levenscyclus analyse (LCA) kunnen van elke stap in de keten de effecten op mens en milieu in kaart worden gebracht. Door aan deze effecten waarden te geven, kunnen producten of processen met elkaar vergeleken worden.

Hoe verhoudt dit zich tot DUBOkeur?

DUBOkeur is een milieukeurmerk dat de totale levenscyclus van producten beoordeelt:  grondstoffen- en energieverbruik, CO2-uitstoot, verpakking, productieproces, transport, afvalreductie, recycling en de levensduur na opbrengen. DUBOkeur geeft daarmee een eerlijker en realistischer beeld van de duurzame eigenschappen van het product.

De Sigma-producten met DUBOkeur zijn: Sigmatex Superlatex muur- en plafondverf, Sigma S2U Allure Primer en Gloss en Sigma Torno watergedragen Primer, Satin en Semi-Gloss en sinds kort ook Sigmapearl Clean Matt muurverf en de hele Sigma S2U Nova-lakkenlijn.

 

 

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Scholen

Oplossingen te vinden binnen thema scholen in ICDuBo

Dubokeur

Het DUBOkeur® bewijst dat een product, grondstof, installatie of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort.