Retailcontrol van Coolmark

Retailcontrol van Coolmark

20160628_102052

retail-control

 

De RetailControl geeft de installateur en de eindgebruiker de mogelijkheid om diverse (klimaat)technische systemen aan elkaar te koppelen. De oorsprong van de RetailControl ligt bij de continue zoektocht van supermarkt- en retailorganisaties naar het besparen van energie en reduceren van kosten.

Verlagen van de energiekosten = stijging van de winst

Supermarkten en retailformules zijn grote energieverbruikers. De hoofdmoot van het energieverbruik wordt opgeslokt door klimaatbeheersing, koeling, vriezen en verlichting. De afgelopen jaren is, bijvoorbeeld in kledingwinkels, de verlichting aangepakt. De conventionele verlichting is vervangen voor zuinigere LED verlichting.

De volgende fase is het terugbrengen van de verbruiks- en energiekosten voor de klimaatinstallaties. Deze reductie wordt mede gerealiseerd door de RetailControl.

Hieronder presenteert Coolmark  puntsgewijs een aantal stappen waarmee een aanzienlijke energiebesparing kan worden gerealiseerd.
Deze stappen kunnen volledig of gefaseerd uitgevoerd worden.
•    Door de R22 klimaatinstallaties te vervangen door de huidige generatie klimaatinstallaties wordt een behoorlijke besparingsslag gemaakt. De nieuwe generatie Mitsubishi Heavy Industries Airconditioninginstallaties hebben hoge SCOP en SEER waarden. De SCOP- en SEER-waarde geven aan waarin de toegevoegde 1 kW elektriciteit, gemeten over jaarverbruik, wordt omgezet in 3,6-4 kW.
•    Naast de vervanging van de onrendabele klimaatinstallaties is een correcte temperatuurinstelling evenzo een besparing.
•    De RetailControl beperkt de instelmogelijkheden voor de medewerkers. Op deze manier wordt voorkomen dat de klimaatinstallatie te warm of te koud wordt ingesteld.
•    De RetailControl houdt een koppeling aan tussen de buitentemperatuur en de binnentemperatuur. De klimaatinstallatie zal nooit te veel koelen of te veel verwarmen. Eén graad minder koelen of verwarmen geeft een al energiebesparing.
•    Veel organisaties werken nog met gescheiden systemen voor koelen en verwarmen. Tijdens de wisseling van de seizoenen komt het regelmatig voor dat een actieve cv-installatie gelijktijdig werkt met de airconditioning. De RetailControl maakt een adequate koppeling tussen buitentemperatuur, cv en airconditioning en regelt die systemen die op dat moment nodig zijn.
•    Tijdens het wisselen van de seizoenen zijn er vaak momenten dat er geen koel- of verwarmingscapaciteit nodig is. De RetailControl regelt het klimaat dan op basis van vrije koeling of verwarming.
•    60% van de (klimaat)installaties draait nodeloos door in de avond-, nacht- en weekenduren. De RetailControl stuurt alle systemen naar een stand-by- of een off-modus.

 

 

Thema's

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo