Waterkering Leadax

Waterkering Leadax

Leadax kan als alternatief dienen voor traditioneel lood. Leadax heeft geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu. Een tweede generatie waterkering die niet alleen licht is in gebruik, maar ook nog eens goedkoop in aanschaf. Van spouwmuur tot aan schoorsteen, de toepassing en verwerking van Leadax is identiek aan die van lood.

Eigenschappen:

Circulaire grondstof: De basis grondstof is gerecyclede PVB. PVB is de folie die wordt gebruikt in gelaagd glas (bijvoorbeeld autoruiten en veiligheidsglas).

Lange levensduur: Leadax heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als traditioneel bladlood. De levensduur bedraagt minimaal 20 jaar.

Niet loodzwaar: Leadax is lichter dan lood en daardoor gemakkelijker te hanteren.

Geef kleur aan uw ontwerp: Standaard is Leadax leverbaar in de kleur loodgrijs. Op aanvraag is het product leverbaar in zwart, dakpan-rood en afwijkende kleuren, zoals bijvoorbeeld koper-kleur.

Gecertificeerd: Leadax is de waterkering ter wereld welke door KIWA is gecertificeerd en zet hiermee de standaard. Leadax is bovendien in het bezit van het officiële DUBOkeur® merk.

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo

Dubokeur

Het DUBOkeur® bewijst dat een product, grondstof, installatie of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort.