Isolatie grasvezels Gramitherm van BZW Holland

Isolatie grasvezels Gramitherm van BZW Holland

Volgens gepatenteerd Zwitserse technologie wordt in onze fabriek in België grasvezel omgezet in isolatiepanelen. De panelen hebben een warmte geleidingsvermogen dat ligt tussen de 0,035-0,039 W/mK en voldoen aan de Europese Technische Toelating (ETA-06/0274). Ze zijn uiterst geschikt als biobased isolatiemateriaal voor (binnenzijde) dak, vloer en tussenwanden. Kenmerkende eigenschappen zijn :

  • Uitstekende warmte isolatie (λd = 0,040W/m.K)
  • Vochtregulatie voor een aangenamer woonklimaat
  • Geen irritaties en/of jeuk bij installatie
  • 100% recyclebaar materiaal

Grassoorten die niet gebruikt kunnen worden als veevoer vormen momenteel een restproduct. Dit restproduct wordt door een fabriek in Uden verwerkt tot lignocellulose vezels. Deze vezels verwerkt Gramitherm tot isolatiepanelen. Het resultaat is een product waarmee we tegemoet komen aan de verwachtingen van de toekomst. De grasvezelpanelen van Gramitherm hebben een CO2-positieve balans.

1 kg Gramitherm absorbeert 1.5 kg CO2

Uit 1 hectare grasland kan ongeveer 200 m3 Gramitherm worden geproduceerd. De verteerbare bestanddelen worden in het productieproces gescheiden van de vezels en afzonderlijke gerecycled. Zo worden alle bestanddelen van de grondstof benut en blijft er geen afvalproduct over.

Dankzij de opslag van CO2 draagt Gramitherm bij aan een vermindering van het broeikaseffect en heeft het een positieve invloed op het milieu.

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

BioBased

Letterlijk betekent biobased: op de natuur gebaseerd.