Douche WTW Blue van Hamwells

Douche WTW Blue van Hamwells

De Blue van Hamwells is een douchesysteem met WTW module. Deze module zorgt dat je douche maar heel weinig warm water gebruikt. Daardoor kan ook je warm-tapwater installatie kleiner worden. Dit scheelt op je aanschafprijs, de jaarlijkse energierekening en op de EPC waarde.

Werking Hamwells Blue

Traditioneel gaat je douchewater direct de afvoer (6) in. Dit water is nog warm en daarom verspil je veel energie. De Blue werkt anders, de warmte van het afvoerwater wordt namelijk opnieuw gebruikt. De Blue vangt het water op in de douchegoot en pompt (5) dit water naar de WTW module (2). Deze module haalt de energie uit het afvalwater en warmt hiermee het koude aanvoerwater (1) alvast op. Bij je mengkraan (3) mix je het water op temperatuur. Zo kun je genieten van je duurzame en comfortabele douche (4).

Besparing

De Blue bespaart veel energie.  Het verbruik van heet water is namelijk slechts 1,8 liter per minuut*. De Blue is dus 2,4 keer zuiniger dan een vergelijkbare traditionele douche. Dat bespaart enorm op de jaarlijkse energierekening, maar ook op je infrastructuur voor warm tapwater en de EPC berekening.

* Zodra de WTW module op temperatuur is. Dit duurt circa 2 minuten.

Spaardouche
Comfort (Debiet): 7.5 liter/minuut
Warm waterverbruik: 4,2 liter/minuut

Blue WTW douche
Comfort (Debiet): 7.5 liter/minuut
Warm waterverbruik: 1.8 liter/minuut

De besparing gaat verder dan alleen de energiebesparing. Het hele warm water infrastructuur kan namelijk kleiner. De Blue is dan ook de simpelste manier om van het gas af te kunnen, zonder dat je een grote warmtepomp of een heel grote boiler nodig hebt.  Je kunt douchen met heel je gezin vanaf een kleine 50 liter boiler.

Thema's

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo