Dorpels geisoleerd van Buva

Dorpels geisoleerd van Buva

iso stone

De BUVA-IsoStone serie onderdorpels is samengesteld uit glasvezel versterkt kunststof (GVK). Het profiel bestaat hoofdzakelijk uit zuiver glas en heeft een gestructureerd oppervlak door een zwarte UV-bestendige coating met korund korrels. De neuten zijn van polyethyleen. Belangrijke voordelen zijn het zeer lage gewicht, de enorme sterkte, breukvastheid en de minimale uitzettingscoëfficiënt.

Zeer gunstige isolatiewaarde

De standaard BUVA-IsoStone onderdorpels hebben in basis al gunstige isolatiewaarde. Omdat de glasvezelversterkte onderdorpel holle kamers heeft, functioneert de aanwezige lucht als perfecte isolator. Daarnaast is er voor houten gevelelementen de geïsoleerde uitvoering waardoor de Ufr-waarde van de onderdorpel beter is dan van HR++ glas !! Afhankelijk van de uitvoering varieert de Ufr-waarde tussen 0,89 en 1,85 W/m²K. Met deze waarden is de onderdorpel toepasbaar in Passiefhuis kozijnen en andere energiezuinige kozijnconcepten. (de isolatiewaarden voor kunststof kozijnen in combinatie met de geïsoleerde IsoStone onderdorpel worden nader onderzocht)

Toepassingsmogelijkheden

Het BUVA-IsoStone onderdorpelprogramma is geschikt voor zowel houten als kunststof gevelelementen.

Houten gevelelementen

Het programma voor houten kozijnen bestaat uit twee basisdorpels voor naar binnendraaiende deuren, twee voor naar buitendraaiende deuren en één voor hefschuifpuien. Afhankelijk van het kozijndetail wordt met een neut de verbinding tussen kozijnstijl en onderdorpel gemaakt. De bijbehorende bevestigingsmiddelen en afdichtings- materialen worden meegeleverd. De onderdorpels zijn ook geschikt voor toepassing onder kozijnen met verschillende vakverdelingen, bijvoorbeeld deuren met een zijlicht. De onderdorpel wordt kozijnbreed aangeleverd (maximale lengte 6 meter).

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo