Daglichtbuis via Solatubes van Techcomlight

Daglichtbuis via Solatubes van Techcomlight

Het Solatube systeem vangt het buitenlicht op met een koepel en transporteert het daglicht via een zeer reflecterende buis. De gepatenteerde, reflecterende buis met een spiegelwaarde van maar liefst 99,7% weerkaatst het licht naar de gewenste ruimte.Het verlengen van de Solatube tot wel 10 meter, nagenoeg zonder daglichtverlies, is geen probleem. Een plafondplaat naar keuze verspreidt vervolgens aangenaam daglicht de gewenste ruimte in.

Het Solatube daglichtsysteem vermindert het energieverbruik. Het stelt u in staat om overdag de verlichting uit te schakelen en daarbij het gebruik van verwarming en airconditioning terug te dringen. Goed voor uw portemonnee en het milieu.

TECHLED: OVERDAG LICHT EN ’S AVONDS LEDS

Om zowel overdag als ’s avonds een gelijkmatig lichtniveau te hebben kan een Solatube® daglichtsysteem worden aangevuld met de TechLED. Zodra het daglicht minder wordt, vult TechLED automatisch aan met ingebouwde ledverlichting. Dankzij deze combinatie ontstaat er een geïntegreerd dag- en ledlichtsysteem, waardoor slechts één armatuur aan het plafond nodig is.

Licht- en bewegingssensor
Het TechLED-systeem kan gebruik maken van een sensor om de hoeveelheid licht precies op de behoefte af te stemmen. De sensor meet zowel de (dag)lichtintensiteit als beweging. Hierdoor schakelt de TechLED enkel in wanneer het lichtniveau onder de minimale lichtinstelling komt én er daarnaast ook beweging wordt waargenomen.

Thema's

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Scholen

Oplossingen te vinden binnen thema scholen in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo

Passief bouwen

Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve’ energie van de zon en restwarmte optimaal benut.

Verlichting – Stap 2: energie besparen

Duurzaam MKB