Boiler TitanoSmart Pro van Ferroli

Boiler TitanoSmart Pro van Ferroli

De Ferroli TitanoSmart Pro is dé all-in-one unit met (geïntegreerde) boiler voor de particuliere sector en de collectieve laagtemperatuur systemen. U haalt met de Ferroli TitanoSmart Pro niet alleen een duurzame, ruimte- en energie besparende oplossing in huis, de Ferroli TitanoSmart Pro is ook nog eens PLUG&PLAY aan te sluiten door iedere installateur. De Ferroli TitanoSmart Pro biedt samen met elk willekeurig monoblock warmtepomp (binnen- of buitendeel) een totaal oplossing die met twee man binnen slechts 4 uur te installeren is.

Werking TitanoSmart

Zodra er warmtevraag is in de woning gaat de warmtepomp warmte onttrekken van buiten en deze afgeven aan de buffer in de Ferroli TitanoSmart Pro. Deze warmte wordt door de pomp verder de woning in getransporteerd naar de laagtemperatuur verwarming. Bij tapwatervraag wordt er in de Ferroli TitanoSmart Pro de flow- switch geactiveerd die de warmtepomp aanstuurt, waarna deze de buffer verder gaat opwarmen. Het tapwater wordt voorverwarmd door de warmtepomp naar ca. 30-35ºC en naverwarmd door bijmenging van heet (60, 70 of 80 graden water) uit de elektrische boiler. Het gemiddelde jaarrendement (SCOP) is hierdoor altijd hoog. Het 30-35ºC water gaat de elektrische boiler in, dus de warmtepomp zorgt ook hier voor een stuk duurzame warmte.

Na tapwater gebruik kan de warmtepomp direct weer doorgaan met het verwarmen van de woning. Er is dus geen wachttijd voor verwarmen zoals bij traditionele warmtepompen met een grote boiler! De boiler in deze systemen moet namelijk ook worden verwarmd met de warmtepomp. Wachttijd (opwarmen boiler) kan dan wel oplopen tot 3 uren. Door toepassing van dit systeem is er dus ook bij extreme koude buiten voldoende verwarmingsvermogen om de woning te verwarmen. Eventueel is het mogelijk om op afstand te kunnen uitlezen wat er gebeurt in de woning.


Tussen de Ferroli RVL-I PLUS monoblock warmtepomp en de Ferroli TitanoSmart Pro zit niets anders dan twee cv-leidingen en een stuurstroomkabel. Vanuit de Ferroli TitanoSmart Pro zijn er de leidingen voor CV en het tap/douche-water.

 

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.