Akoestische betonblokken van Soundless Acoustics

Akoestische betonblokken van Soundless Acoustics

soundblox

Soundblox akoestische betonblokken vormen een uitstekende, innovatieve en betaalbare oplossing voor het vraagstuk van de akoestische klimaatbeheersing binnen een ruimte. Deze oplossing wordt vaak en zeer graag toegepast in sport- en gymzalen, niet alleen vanwege hun stoot “bal”vastheid maar ook vanwege hun uitstekende absorberende eigenschappen, met name in de lage frequenties (balgeluiden) en binnen de frequenties binnen het spraakgebied. Met deze akoestische blokken wordt de hinderlijke nagalm in de ruimte gereduceerd waardoor de verstaanbaarheid meteen een enorm stuk verbeterd wordt. Soundblox vormt bovendien een uitstekende mogelijkheid om absorptie te integreren in een stabiele (scheidings)wand die tevens hoog opgebouwd kan worden.

Deze akoestische blokken kennen vele diverse toepassingsmogelijkheden, zoals scholen (gangen en klaslokalen), aula’s, zwembaden, multifunctionele gebouwen, kerken, fabrieken, theaters, conservatoria, kazerne’s en ruimten met transformatoren. Daarnaast is deze oplossing ook uiterst geschikt voor buitentoepassingen zoals parkeergarages, stations en langs snelwegen.

De akoestische blokken zijn zowel functioneel als decoratief en past in elk concept. Of het nu gaat om een industriële “look” of een klassieke uitstraling, Soundblox kan geïntegreerd worden in elk gewenst design met een keur aan mogelijkheden wat betreft  kleur, folie, of vormgeving. Meer informatie en projectfoto’s ter inspiratie zijn te vinden op de website.

Organische vulling in Soundblox

Door de introductie van nieuwe, zuiver organische vullingen heeft Soundless acoustics opnieuw een belangrijke stap gezet in duurzaamheid!  Naast de traditionele minerale wol vullingen in Soundblox, kan nu tevens gekozen worden voor twee uitstekende en volledig circulaire alternatieven, zoals de zeer hoogwaardige,  gepatenteerde, circulaire cellulose vulling met speciale weefstructuur en de even hoogwaardige katoen vulling.  Beide zijn volledig cradle to cradle.  Zowel de cellulose- als de katoenvezelvullingen lieten uitstekende meetresultaten zien in geluidsabsorptietests die eind vorig jaar zijn uitgevoerd.  Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Soundless Acoustics.

Thema's

Scholen

Oplossingen te vinden binnen thema scholen in ICDuBo

Woningbouw

Oplossingen te vinden binnen thema woningbouw in ICDuBo