Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Praktijkcursus Energieneutraal bouwen en renoveren

28 oktober 2019 @ 09:00 - 17:00

De Nederlandse bouw is midden in de energietransitie. Deze brengt veel veranderingen in bouw en installatietechniek. Nieuwe vaardigheden zijn vereist zoals duurzaam bouwen en integraal samenwerken – een uitdaging voor de markt. Er zijn vakmensen nodig die zelfstandig kunnen werken, verantwoordelijkheid nemen en participeren in efficiënte samenwerkingsvormen om kwalitatief hoogwaardig duurzaam bouwen mogelijk te maken.

De Praktijkcursus Energieneutraal bouwen en renoveren biedt de ondersteuning bij actuele vraagstukken van ontwerpende en uitvoerende bouwprofessionals. Als deelnemer krijg je in deze cursus inzicht over de relevante aspecten en gevoel voor de samenhang van de disciplines die bij een betaalbaar, gezond en comfortabel energieneutraal gebouw een integraal geheel vormen. Deze 4 daagse training omvat de bouwkundige en installatietechnische praktijk van energieneutraal bouwen met toegesneden kennis op het bouwkundige vlak.

Vier dagen boordevol bewezen kennis en praktische inspiratie

Deze cursus wordt al jarenlang in tientallen landen gegeven aan professionals in de uitvoerende bouw en installatietechniek, in Nederland door Kennisinstituut KERN. Recentelijk heeft KERN deze cursus vernieuwd en omgeschreven voor de Nederlandse bouwsituatie.
De cursus legt een basis over passief bouwen en kostenefficiënte ontwerp- en bouwmethodiek. In de middag staat luchtdicht bouwen centraal en zijn er demonstraties.
Op dag 2 volgt een verdieping in isolatietechniek. Ook leer je thermische bruggen beoordelen en condensproblemen voorkomen. De middag zoomt in op passiefhuis-kozijnen.
Op dag 3 leer je installatietechniek kennen voor energieneutrale gebouwen: comfortventilatie, warmteopwekking en distributie van warmte, koeling.  In de middag komt energetische renovatie en de interdisciplinaire samenwerking van energieneutraal bouwen aan bod.
Op dag 4 rond je de cursus af met een examentraining en een bezoek aan twee energieneutrale projecten.

Data:

Maandag 28 oktober, donderdag 31 oktober, dinsdag 5 november en donderdag 7 november  van 09.15 tot 16.30 uur.

Meer informatie en aanmelden: klik hier

Gegevens

Datum:
28 oktober 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie: