Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gemeente Rotterdam

24 september 2019 @ 13:00 - 17:30

Bijeenkomst in het kader van het TRIPLE-A project.

Toegang op uitnodiging.

Hieronder leest u meer over het TRIPLE-A project.

Rotterdamse huiseigenaren kunnen nog veel energie besparen door hun woning beter te isoleren en de mogelijkheden van duurzame energie goed te benutten. Het Europees regionale programma Interreg2Seas heeft voor vier jaar subsidie beschikbaar gesteld om zeven lokale overheden te helpen een en ander te versnellen in het project Triple A. Daarbij worden zij ondersteund door 2 universiteiten en een netbeheerder.

De lokale overheden die meedoen aan Triple-A zijn Rotterdam, Antwerpen, Mechelen, EOS Oostende, Breda, PSEE Picardie en Kent County Council. Zij krijgen binnen dit project hulp van de TU Delft, de Universiteit Gent en Eandis.

In het kader van TRIPLE-A wordt gewerkt aan de beste manier om woningeigenaren per wijk laagdrempelig te informeren over kansen voor het verlagen van hun energielasten en het vergroten van wooncomfort.  Bij dit project richt Rotterdam zich met name op de eigenaren van eengezinskoopwoningen van vóór 1990 in de gebieden Prins Alexander en IJsselmonde. Rotterdam werkt hiervoor onder andere samen met het regioloket WoonWijzerWinkel/IcDuBo, Vereniging Eigen Huis, branche-organisaties Uneto-VNI, Bouwend Nederland en netbeheerder Stedin. Tijdens de duur van het project wordt gezocht naar nauwe samenwerking met actieve lokale organisaties. Rotterdam krijgt voor dit project ook subsidie van Provincie Zuid-Holland.

Meer informatie over Triple A is te vinden op http://www.triple-a-interreg.eu

Gegevens

Datum:
24 september 2019
Tijd:
13:00 - 17:30
Evenement Categorie: