Concept House Village

Concept House Village

Concept House Village (CHV) is een verzamelnaam van verschillende unieke demonstraties en experimenten op het gebied van duurzaam bouwen, wonen en gebiedstransitie.

CHV bevindt zich in het arbeidersdorp Heijplaat. Het dorp werd begin vorige eeuw gebouwd voor de werknemers van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). De komst van RDM Campus heeft Heijplaat nieuw leven ingeblazen. De oude scheepswerf werd gerenoveerd en de Hogeschool Rotterdam, het Albeda college en verschillende bedrijven (waaronder ICDuBo) vestigden zich op het terrein.

In het dorp Heijplaat zijn een aantal kavels beschikbaar gesteld voor de bouw van prototype woningen. De eerste 4  prototypen staan er inmiddels en aan de rest wordt keihard gewerkt. De meeste Concept Houses zijn in ontwerpfase en voor sommige projecten worden de consortia nog gevormd.

Website Concept House Village

CHIBB

Maskerade

De organisatie van CHV bestaat uit:

  • CHV Facilityvoor de exploitatie
  • CHV Living Lab voor het onderzoek.

In CHV Facility zijn ICDuBo en Building Changes de leading partners.

           

In CHV Living Lab zijn de leading partners de TU-Delft en de Hogeschool Rotterdam.

De coördinatie van het onderzoek van CHV is in handen van TU-Delft en Hogeschool Rotterdam. Het onderzoek onderscheidt zich omdat het plaatsvindt in daadwerkelijk gerealiseerde concept houses in een realistische woonsetting.

     

 

Geen oplossingen gevonden

Nieuws

Geen nieuws vermeld in dit thema